E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan 'özel savcı' açıklaması---

Beyaz Saray'dan 'özel savcı' açıklaması

Beyaz Saray'dan 'özel savcı' açıklaması
23 Haziran 2017 - 22:45 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller'i görevden alabileceği haberleri üzerine Mueller'in pozisyonuyla ilgili değişiklik olmadığını bildirdi

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Mueller'in Trump tarafından görevinden alınabileceği yönündeki haberlerle ilgili açıklamasında, "Şu anda onun (Mueller) pozisyonuyla ilgili herhangi bir şey değişmedi." değerlendirmesini yaptı.

Spicer ayrıca, Trump'ın Rusya konusunda sessiz kaldığı yönündeki eleştirilerin haksız olduğunu savunarak, Trump'ın, Rusya da dahil ABD'ye siber saldırı yapmaya çalışan herhangi bir ülke konusunda aynı rahatsızlığı duyacağını belirtti.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Sanders, dün Mueller ile ilgili açıklamasında "Başkanın bunu yapma hakkı olmasına karşın şu anda öyle bir niyeti yok." ifadesini kullanmıştı.

Trump ise Amerikan Fox News kanalına verdiği mülakatta "Mueller'in, eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile olan yakın arkadaşlığının rahatsızlık verici olduğunu" söylemişti. Trump, Mueller'in istifa edip etmeyeceğiyle ilgili soruya ise "Göreceğiz." yorumunu yapmıştı.

Trump'ın Rusya soruşturmasını yürüten FBI Direktörü Comey'nin görevine 10 Mayıs'ta son vermesinin ardından ABD Adalet Bakanlığı, soruşturma için eski FBI direktörlerinden Robert Mueller'i özel savcı olarak tayin etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)