E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeştepe'de yatırım buluşması---

Beştepe'de yatırım buluşması

Beştepe'de yatırım buluşması
23 Ekim 2018 - 06:50 borsagundem.com

Alman yatırımcıları Beştepe’de kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, firmalara yeni yatırım davetinde bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 90’a yakın Alman şirketin yöneticisiyle yatırım zirvesinde bir araya gelecek. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in de yer alacağı buluşmaya Mercedes, Bosch, SAP, Siemens’in de bulunduğu dev Alman şirketlerinin temsilcileri katılacak. Alman şirketlerine Türkiye’deki yeni yatırım fırsatları ve teşviklerin yanı sıra mevcut yatırımlarını geliştirmenin kazançları da anlatılacak. Ziyarette Türk-Alman Ekonomik Ortaklık Komitesi Toplantısı da yapılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geçen ay ağırladığı ABD’li yatırımcıların ardından perşembe günü de Alman yatırımcılarla görüşecek. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut da katılacak. Peter Altmaier’in iki gün sürecek ziyaretinde, Türkiye-Almanya Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi’nin ilk toplantısı da yapılacak. Erdoğan, Beştepe’deki görüşmede Almanlara yeni yatırım davetinde bulunacak.

Fırsatlar anlatılacak

Ekonomi zirvesinde Alman devlerine yeni dönemde Türkiye’deki yatırım fırsatları, stratejik sektörler, verilen teşvikler ve ekonomik alanda alınan tedbirler detaylarıyla anlatılacak.

Alman firmaların Türkiye’de yeni yatırımlara girmelerine dair fırsatlar ve yeni yatırımların geliştirilmesinin avantajlarına dair bilgi verilecek. Erdoğan’ın ABD’li yatırımcılara olduğu gibi Alman yatırımcılara da her türlü desteğin verileceğine dair mesaj vermesi bekleniyor. Başta otomotiv, enerji ve telekomünikasyon olmak üzere önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlar toplantıda değerlendirilecek.

İşbirliği imkanları masada

Ziyarette iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da ileri götürülmesi için yapılacak işbirliği imkanları da ele alınacak. Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin ardından normale dönen ilişkilerin ardından gelen Alman heyetinin temaslarının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ileri götürülmesi için yeni bir sayfa açması hedefleniyor.

Almanya, yaklaşık 7 bin 500 şirketiyle Türkiye’deki yabancı yatırımcılar arasında ilk sırada yer alıyor. Alman şirketleri, Türkiye genelinde 150 bine yakın istihdam sağlıyor. (Milliyet / Kıvanç El)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)