E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım: Boğaziçi Köprüsü'nün ismi değişecek---

Binali Yıldırım: Boğaziçi Köprüsü'nün ismi değişecek

Binali Yıldırım: Boğaziçi Köprüsü'nün ismi değişecek
25 Temmuz 2016 - 19:47 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı saat 19.05'te başladı, yaklaşık 3.5 saat sürdü

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, saat 19.05'te başladı ve yaklaşık üç buçuk saat sürdü.

Toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde yapılan, siyasi parti genel başkanları olarak 15 Temmuz silahlı darbe girişimi konusunda tam bir anlayış birliği içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Ülkemizde sistemin tıkanmasına yol açan konularla ilgili değerlendirmelerimizi sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştık. Yeni anayasa için birlikte çalışma hususunda da yine genel başkanlar olarak anlayış birliği olduğunu gördük.

Sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir. Ancak tamamen yeni anayasanın yine bütün partilerin katılımıyla hazırlanması konusunda da görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda süreci devam ettirme kararı almış bulunuyoruz.

20 Temmuz tarihinde aldığımız OHAL ilanıyla ilgili uygulamaları ve hazırlıkları gözden geçirdik. Milletimiz OHAL'i niçin ilan ettiğimizi gayet iyi biliyor. OHAL'i devlet millete değil, kendisine ilan etti. Sebebi de 15 Temmuz'da silahlı FETÖ'nün darbe girişimidir. Bu girişimin doğurduğu sonuçları ortadan kaldıracak düzenlemeleri süratle yapmak bu OHAL'in en önemli nedenidir. Bunun dışındaki konularda ülkede olağan üstü bir hal mevcut değildir.

Vatandaşlarımız gündüz işinin gücünün peşinde koşarken, akşamları da bir eğlence havasında demokrasi nöbetlerini tutmaya devam ediyorlar. Meydanlardaki bu nöbetlerde parti göz etmeksizin, toplumumuzu oluşturan bütün vatandaşlarımız aynı anlayış birliği ile demokrasinin ve milli iradenin korunması adına bu nöbetleri sürdürmektedir.

OHAL yetkisine dayanarak ilk KHK, 23 Temmuz 2016'da yayınladık. Bunun gereği olan tüm iş ve işlemler eksiksiz yerine getirilmiştir. Bugünkü toplantıda yeni KHK ile ilgili konuları görüştük.

Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktır.

İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırdığımız diğer bir konudur.

Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

15 Temmuz'da mağduriyete uğrayan vatandaşlarımıza devlet olarak sahip çıktık. Şehitlerimizin yakınları için bağış hesapları açıldı.

Bu millet kendine yapılan ihaneti olduğu gibi, kendisi için hayatını ortaya koyanları da asla unutmaz. Hükümet olarak Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi yanında bu tür tehditlere bir daha maruz kalmaması konusunda kararlıyız.

Türkiye'nin 100. yıl hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığı bugün 15 Temmuz'a göre, kat be kat daha fazladır. Darbe girişimiyle ülkemize diz çöktüreceklerini sananlar, yanıldıklarını görmüşlerdir.

Kısa vadedeki adımlardan kastımız şudur, bütün partilerin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan anayasadan ülkemizi kurtarmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapmak. Bu bütün partilerin taahhüdüdür. Ancak 59-60 madde uzlaşma sağlandı, devamı gelmedi. Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var. Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır. HDP de bu çalışmaya pekala katılabilir, herhangi bir sınırlama yok.

Bunlar asker kılığında rütbesiz canilerdir, terörist grupların elemanlarıdır. TSK'nın kurumsal itibarıyla hiçbir alakaları yoktur. O yüzden eleştirilerimizde asla ve asla vatandaşlarımızdan beklentimiz odur ki teröristlerle, vatanımızı seven askerimizi polisimizi bir tutmayalım. Bu işe kalkışanların hepsi birbirini ihbar ediyor. Herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek.

YAŞ'ta bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. Öne aldık, 28'inde perşembe günü Çankaya'da Başbakanlık'ta yapılacak. Bu da bir ilktir. Bir günde bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. İkinci gün de kararları sayı Cumhurbaşkanımızın onayına sunmuş olacağız.

YAŞ'ta ne görüşeceğiz?
1- Emekliye ayrılması gereken askeri personel
2- Terfi yapılması söz konusu askeri personel
3- Atamalar, bir kısmı gözaltına alındı. Bir kısmı tutuklandı.
Silahlı Kuvvetler'den çıkarılacak personel için zaten KHK yayınladık, onun gereğini yapıyoruz. Bu konu YAŞ gündeminde olmayacak. Darbe teşebbüsünde bulunanların listelerde adı belli, oldukça kalabalık bir liste. Meslekten çıkarılacaklar biliniyor, bunları YAŞ gündeminde değil, KHK kapsamında gerçekleştirmiş olacağız.
Jandarma ataması ve diğer kuvvet komutanları ataması zaten müşterek kararname ile yapılıyor, Jandarma'nın İçişleri'ne bağlanması bu durumu değiştirmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)