E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'tan Türkiye'de bir ilk---

Beşiktaş'tan Türkiye'de bir ilk

Beşiktaş'tan Türkiye'de bir ilk
28 Mart 2017 - 14:13 borsagundem.com

Beşiktaş, futbolcuların sakatlanması durumunda aldığı yıllık ücreti üstlenen ve böylece başka bir futbolcu kiralaması veya satın almasını sağlayan özel bir sigorta yaptırdı

Şimdiye kadar futbolcuların kendilerini sigortaladığını yani sakatlanıp para kazanamayacak hale geldiğinde sigortadan tazminat almak için sigorta yaptırdığını biliyorduk. Türkiye’de ilk defa bir futbol kulübü bu kez futbolcuların sakatlanmasına karşı kendini sigortaladı. Özel bir sigorta şirketi ile siyah beyazlı kulüp bazı iyi ücret alan futbolcularının sakatlığına karşı poliçe yaptırdı.
Habertürk'ün haberine göre, Kara Kartal’ın yaptırdığı sigorta yıllık iyi ücret alan futbolcuların sakatlanmaları veya vefat etmeleri veya başka türlü nedenlerle oynayamamasına karşı aldığı ücreti kulübe ödemeyi taahhüt ediyor. Kulüp o parayı alıp başka bir futbolcu kiralama veya satın alma yoluna gidebiliyor. Örneğin sezon başında sakatlanan Caner Erkin için eğer bu sigorta yaptırılmış olsaydı Beşiktaş aldığı tazminat ile sezon arasında bu futbolcunun yerine başka birisini kiralayabilirdi. Dünyada Real Madrid ve Barcelona gibi kulüplerin bu sigorta ile futbolcu sakatlanmalarına karşı kendilerini garanti altına aldığı, Türkiye’de ise bu sigortayı şimdilik sadece Beşiktaş'ın yaptırdığı öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)