E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş Demba Ba’yla galip---

Beşiktaş Demba Ba’yla galip

Beşiktaş Demba Ba’yla galip
23 Kasım 2014 - 18:22 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 10. hafta maçında Beşiktaş sahasında Kasımpaşa'yı Demba Ba'nın golleriyle 2-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 10. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Kara Kartal, Demba Ba'nın 28. dakikada penaltıdan ve 45. dakikada attığı gollerle Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Kasımpaşa 13 puanda kalırken, Beşiktaş 20 puana ulaştı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Beşiktaş aynı zamanda topladığı 20 puanla son 6 sezonun en iyi ilk 10 haftalık performansını göstermiş oldu.
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
1. dakika Karşılaşma başladı. Maçın ilk dakikasında sol kanatta topla buluşan Ryan Babel,  pasını penaltı noktası gerisine doğru Adem Büyük'e çıkarıyor. Adem Büyük, sağ ayağıyla bekletmeden şutunu çekiyor ancak top auta gidiyor.
3.dakika Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan ortasında Gökhan Töre penaltı noktasının yanından kafa vuruşunu yapıyor ancak öncesinde ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
9.dakika Tunay Torun'a arkadan müdahalesi sonrası Ramon Motta sarı kart görüyor.
15.dakika Kasımpaşa, sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Tunay Torun ile kullanıyor. Tunay'ın ortasında Demba Ba topu kafayla karşılıyor.
22.dakika Tunay Torun'un kullandığı serbest vuruşu ön tarafta Demba Ba kafayla karşılıyor.
28.dakika GOOLL Demba Ba kazanılan penaltıyı gole çevirdi. Beşiktaş:1 - Kasımpaşa: 0
34.dakika İlhan Eker'in uzun pasında Ryan Babel savunmanın arkasında topla buluşuyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
45+1.dakika GOOOLL Demba Ba kendisinin ve takımının ikinci golünü atıyor. Beşiktaş: 2 - Kasımpaşa: 0
45+2.dakika İlk yarı sona eriyor.
46.dakika İkinci yarı başlıyor.
49.dakika Gökhan Töre'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Kerim Frei'ın ortası kaleci Andreas Isaksson'da kalıyor.
55.dakika Tunay Torun'un kullandığı serbest vuruş barajdan sekip altıpas çizgisi üzerinde bomboş pozisyonda bulunan Oscar Scarione'ye geliyor. Scarione'nin gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
62.dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Tunay Torun geçiyor. Tunay'ın ortasını Cenk Gönen yumruklayarak uzaklaştırıyor.
71.dakika Ceza sahası dışında topla buluşan Oscar Scarione'nin çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
79.dakika Taçtan gelen topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Demba Ba son çizgiye indikten sonra şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
86.dakika Jose Sosa'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Demba Ba topu göğsüyle kontrol edip rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.
88.dakika Ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.
90.dakika Maçın bitiş düdüğü çalıyor. Beşiktaş:2 - Kasımpaşa:0

İŞTE İLK 11’LER
Beşiktaş: Cenk, Serdar, Ersan, Motta, Kerim, Veli, Atiba, Necip, Gökhan, Sosa, Demba Ba
Kasımpaşa: Erhan Kartal, Mert Kula, İlhan Eker, Sancak; Kerem, Andre Castro; Tunay, Scarione, Babel; Adem

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş, Kasımpaşa ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçına sakatlıklar ve cezalar nedeniyle 5 futbolcusundan yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda, kırmızı kart cezalıları Pedro Franco, İsmail Köybaşı ile sakatlıkları bulunan Tomas Sivok, Tolga Zengin ve Uğur Boral, Kasımpaşa karşısında forma giyemedi. Bu arada, kart cezaları biten Gökhan Töre, Veli Kavlak ve Olcay Şahan ile sakatlığı geçen Mustafa Pektemek ise kadroda yer aldı.

Savunmanın göbeğinde Ersan-Necip ikilisi oynadı
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Franco ve Sivok'un yokluğunda savunmanın göbeğinde Ersan Gülüm-Necip Uysal ikilisine görev verdi. Savunmanın sağında son maçta olduğu gibi Serdar Kurtuluş oynadı, solda ise Ramon Motta forma giydi. Atiba Hutchinson ile Veli Kavlak'ı savunmanın önünde oynatan Bilic, Kerim Frei, Gökhan Töre ve Jose Sosa'ya orta alanda şans tanıdı. Demba Ba ise tek forvet olarak görev aldı. Tolga Zengin ve Tomas Sivok'un yokluğunda sahaya kaptan olarak Necip Uysal çıktı.

Oğuzhan ve Olcay yedek
Son yapılan İstanbul Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya çıkan Oğuzhan Özyakup, Kasımpaşa karşısında yedek soyundu. Oğuzhan'ın yanı sıra cezası biten Olcay Şahan da yedek kulübesinde yer aldı. Bu iki futbolcunun yanı sıra Emre Metin, Atınç Nukan, Ümit Karaal, Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek, yedek soyunan futbolcular oldu.

Kadroda 5 değişiklik
Slaven Bilic, son oynanan İstanbul Başakşehir maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Franco ve İsmail Köybaşı cezaları, Sivok sakatlığı, Oğuzhan Özyakup ile Cenk Tosun ise teknik direktör tercihi nedeniyle ilk 11'de yer alamadı. Bu futbolcuların yerine Ramon Motta, Ersan Gülüm, Necip Uysal, Veli Kavlak ve Gökhan Töre oynadı.

Kasımpaşa'da 6 eksik
Kasımpaşa, Beşiktaş karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıkmak zorunda kaldı. Lacivert-beyazlılarda, sezon başından bu yana defansın ortasında görev alan Ryan Donk ile Barış Başdaş, Beşiktaş karşısında sarı kart cezalısı oldukları için oynayamadı. Gençlerbirliği maçında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen bu iki oyuncunun yerine, savunmanın göbeğinde İlhan Eker ile Mert Kula forma giydi. Lacivert-beyazlılarda ayrıca sakatlıkları bulunan Tabare Viudez, Orhan Şam, Eren Derdiyok ve Sanharib Malki de Beşiktaş karşısında takımdaki yerlerini alamadı.

Mert Kula, ilk kez Süper Lig'de forma giydi
Kasımpaşa'nın 19 yaşındaki savunma oyuncusu Mert Kula, ilk kez Süper Lig maçında oynadı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, savunmadaki eksikler nedeniyle genç oyuncusuna Beşiktaş karşısında ilk 11'de forma verdi.

Tribünler dolmadı
Beşiktaşlı taraftarlar, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada tribünleri dolduramadı. Özellikle kale arkası tribünlerde boşluklar gözlenirken, 17 bin kapasiteli statta 7 bine yakın sporsever yer aldı. Yaklaşık 100 Kasımpaşa taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarını destekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)