E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 2 - Hapoel Beer Sheva: 1---

Beşiktaş: 2 - Hapoel Beer Sheva: 1

Beşiktaş: 2 - Hapoel Beer Sheva: 1
23 Şubat 2017 - 21:03 borsagundem.com

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda deplasmanda 3-1 yendiği İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva'yı Arena'da da 2-1 yenerek son 16'ya kaldı. Kara Kartal, Stockholm'daki finale bir adım daha yaklaştı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı... Temsilcimiz ilk maçta deplasmanda 3-1 yendiği İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva'yı, Vodafone Arena'da 2-1 yenerek turlayan taraf oldu. Alkışlar Kara Kartal'a...

Mücadelede; 17. dakikada Aboubakar siyah-beyazlıları 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. Hapoel Beer Sheva 64. dakikada Nwakaeme ile durumu 1-1 yaptı. 87'de Beşiktaş'ın Tosun paşası Cenk, son sözü söyleyen isim oldu: 2-1.

Temsilcimizin son 16 turundaki rakip yarın belli olacak. Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 9 Mart'ta, rövanşları ise 16 Mart'ta yapılacak. Çeyrek finallerin 13 ve 20 Nisan, yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 24 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da oynanacak.

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva ile karşılaşıyor. Rakibiyle deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 3-1 kazanan siyah-beyazlılar, bu avantajı kullanarak adını üst tura yazdırmayı hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor mücadelesine göre ilk 11'de 5 değişiklik yaptı. Güneş, ilk maçta alınan 3-1'lik avantajlı skorun yanı sıra Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile oynanacak karşılaşmayı dikkate alarak Hapoel Beer-Sheva maçında farklı bir 11'i sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı takımda Fabricio Agosto Ramirez, Marcelo Guedes, Atınç Nukan, Anderson Talisca, Ricardo Quaresma ve Ryan Babel takımdaki yerlerini korudu. Tecrübeli teknik adam, Gökhan Gönül'ü dinlendirirken, bu oyuncunun yerine savunmanın sağında kırmızı kart cezası dolayısıyla ilk maçta kadroda bulunmayan ve cezasını tamamlayan Andreas Beck'e şans verdi.

ADRİANO'YA SAKATLIK ENGELİ
Sarı kart cezası nedeniyle Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta kadroda yer alamayan ancak Akhisar Belediyespor karşısında ilk 11'de görev alan Adriano Correia, bu sefer sakatlığı nedeniyle rövanş mücadelesinde şans bulamadı. Adriano'nun yokluğunda ilk maçta olduğu gibi sol bekte Dusko Tosic, sahaya çıktı.

SAVUNMA GÜVENLİĞİ NECİP VE GÖKHAN'IN
Şenol Güneş, savunmanın önündeki orta saha kurgusunda da önemli değişiklik yaptı. İsrail'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Atiba Hutchinson, dinlendirilen futbolcular arasında yer aldı. Genelde bu oyuncunun yanında ideal kadroda görev alan Oğuzhan Özyakup da ilk maçta olduğu gibi yedekler arasında kendisine yer buldu. Şenol Güneş, savunmaya dönük orta saha görevini Necip Uysal ile Gökhan İnler'e verdi.

ABOUBAKAR 60 GÜN SONRA İLK 11'DE
Beşiktaş'ın Kamerunlu oyuncusu Vincent Aboubakar, Beck gibi cezasını tamamladı ve rövanş maçında takımdaki yerini aldı. Cenk Tosun'un yerine Hapoel Beer-Sheva karşısında gol arayan Aboubakar, 60 gün sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı buldu. Siyah-beyazlı formayla en son 24 Aralık 2016'da Süper Lig'de Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev alan Aboubakar, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle bazı maçları kaçırmıştı. Organizasyonun tamamlanmasının ardından Beşiktaş kadrosuna dahil olan Aboubakar, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

İSRAİLLİ BEŞİKTAŞ TARAFTARI TRİBÜNDE
Beşiktaş'ın Hapoel Beer-Sheva ile yaptığı karşılaşmayı siyah-beyazlı ekibin İsrailli taraftarı Yahudit Şalit de Vodafone Arena'da izledi. Eşi Ishak Şalit ile İsrail'in Beer-Sheva kentindeki Atatürk ve Şehitler Anıtı'nın bakımını gönüllü yapan ve Beşiktaş taraftarlığıyla bilinen Yahudit Şalit, yönetim kurulunun davetiyle takımını 10 yıl sonra İstanbul'da izleme fırsatı buldu. Yahudit Şalit, eşi Ishak Şalit ile tribünde takımına destek verdi.

EVERTON LUİZ'E TARAFTAR DESTEĞİ
Siyah-beyazlı taraftarlar, Sırbistan Ligi’nde oynanan Rad Belgrad-Partizan mücadelesinde ev sahibi takım taraftarlarının ırkçı saldırılarına maruz kalan Partizan'ın Brezilyalı futbolcu Everton Luiz'e destek verdi. Taraftarlar, kale arkası tribününe "Her zaman seninleyiz Everton Luiz" anlamına gelen İngilizce pankart astı.

HAPOEL'DE 4 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş'a sahasında 3-1 yenilerek turu zora sokan Hapoel Beer-Sheva ise rövanş mücadelesine 4 farklı isimle çıktı. Geçen haftaki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Ben Bitton, Maharan Radi, Elyaniv, Maor Melikson yedekler arasında yer aldı. İsrail temsilcisinde bu oyuncuların yerine Mohammad Ghadir, Matan Ohayon, Ben Sahar ve Vladimir Broun ilk 11'de görev aldı.

Tribünde Hapoel Beer-Sheva taraftarları yer almazken, konuk takım için ayrılan tribünde Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına destek verdi.

TOLGAY VE ABOUBAKAR KART SINIRINDA
Beşiktaş'ta Tolgay Arslan ile Aboubakar, kart sınırında bulunuyor. Bu iki oyuncu kart gördüğü takdirde son 16 turundaki maçta görev alamayacak. Sakatlığı bulunan Caner Erkin de sarı kart sınırında yer alıyor.

AVRUPA'DA 192. MÜCADELE
Hapoel Beer-Sheva ile karşılaşan Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 192. mücadelesinde... Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında 191 maç yaparken bunların 70'inde rakiplerine üstünlük sağladı. Bu karşılaşmalarda 41 kez berabere kalan Beşiktaş, 80 maçtan da mağlup ayrıldı. Avrupa arenasındaki 191 karşılaşmada rakip fileleri 243 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 275 gol gördü.

ŞENOL GÜNEŞ İLE AVRUPA MAÇLARI
Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 14. Avrupa kupası maçını yapıyor. Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde başladığı macerasını Avrupa Ligi'nde sürdürüyor. Siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 13 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet alırken, 7 maçtan beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, 2 Avrupa kupası maçında ise mağlup oldu. Beşiktaş tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 19 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü.

GÖZLER QUARESMA VE CENK TOSUN'DA
Beşiktaş'ta gözler Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun'un üzerinde olacak. Avrupa kupalarında siyah-beyazlı formayla 11 gol atan ve kulüp tarihinde en golcü üçüncü isim durumunda olan Quaresma, İsrail ekibi karşısında gol bularak sıralamada yükselmeye çalışacak. Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor.

Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta fileleri havalandıran ve toplam 5 golü bulunan Cenk Tosun da siyah-beyazlı formayla Avrupa'daki gol sayısını artırmaya çalışacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • South Park 23 Şubat 2017 23:53

    Hisseleri mayısa kadar güzel primlenir.

  • Bika23 Şubat 2017 22:35

    BJK ilk maçta işi bitirdi, ikinci maça kalsaydı işi zordu. Kendi sahasında istediği oyunu oynayamıyor, Cenk'in girişi oyunu nasıl değiştirecek izleyeceğiz.