E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş hakem kurbanı---

Beşiktaş hakem kurbanı

Beşiktaş hakem kurbanı
27 Ağustos 2014 - 21:23 borsagundem.com

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Arsenal'ı yine elinden kaçırdı. Siyah-beyazlılar sahadan 1-0 yenik ayrıldı

Şampiyonlar Ligi için İstanbul'daki 0-0'lık maçın ardından Beşiktaş, Londra'da Arsenal ile karşı karşıya geldi.

İstanbul'da salladığı ve sayısız gol fırsatı kaçırdığı rakibi karşısında; ilk yarının bitimine saniyeler kala Alexis Sanchez'in golüne engel olamayan Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 yenik gitti. 75'te Debuchy'nin kırmızı kart görmesiyle son dakikaları 10 kişi oynayan rakibi karşısında, topa daha çok sahip olan, daha çok atak ve pozisyon arayan Beşiktaş, turu getirecek bir gol bulamayınca Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Siyah beyazlılar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Beşiktaş’ın Hırvat teknik direktörü Slaven Bilic ilk karşılaşmada hakem tarafından oyundan atıldığı için bu karşılaşmayı tribünden takip etti.

Karşılaşmaya her iki takım da yüksek tempoda başladı. Beşiktaş ilk dakikalarda Demba Ba ile rakip kalede pozisyon ararken, Arsenal da siyah-beyazlı defansın arkasına attığı uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.

İlk etkili atak ev sahibi takımdan geldi. 9. dakikada Mustafa Pektemek'in hatalı pasında, Wilshere rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda yerden şutunda top direğin yanından dışarı çıktı.

Yaşanılan tehlikeli pozisyondan bir dakika sonra bu kez Tolga Zengin'in hatalı pasında top Cazorla'da kaldı. Tolga'nın kalesinde olmadığını gören Cazorla aşırtma bir vuruşla şansını denedi fakat meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

Arsenal hazırlık paslarının ardından geliştirmeye çalıştığı ataklarda Beşiktaş savunmasını aşmakta zorlanırken, siyah-beyazlılar 20. dakikada gole çok yaklaştı. İsmail Köybaşı'nın savunmanın arkasına gönderdiği topta; Demba Ba'yı buluşturmak istedi ama kalesini zamanında terkeden kaleci Szczesny Ba'dan önce topa sahip olarak önemli bir fırsatı bitirdi.

27. dakikada Mathieu Debuchy ile Ramon Motta'nın kafa kafaya çarpışmasının ardından oyun bir süre durdu. Oyuncuların tedavilerinin yapılmasının ardından kısa bir süreliğine duran mücadele yeniden hareketlendi. Karşılaşmaın üçte birlik bölümü geride kalırken topla oynama oranlarında ev sahibi takımın üstünlüğü göze çarptı.

34'te Beşiktaş tehlikeli geldi. Savunmanın arkasına atılan uzun topta Mertesacker kafayı vurdu ancak top Mustafa Pektemek'te kaldı. 
Ceza sahasına giren Mustafa, tam şutunu çekeceği sırada Debuchy yatarak müdahale etti ve tehlikeyi önledi.

41. dakikada Beşiktaşlılar penaltı bekledi... Ramon Motta'nın savunmanın arkasına attığı pasta Olcay Şahan sol kanatta topla buluştu. Yerden pasında ceza sahası içindeki Ramon Motta topa gelişine vurmak istedi ama Wilshere'in yatarak müdahalesi sonrasında kendini yerde buldu. Siyah beyazlı oyuncular penaltı beklerken, hakem Pedro Proenca Garcia pozisyonu devam ettirdi.

Bu pozisyonun hemen ardından bu kez Arsenal tehlikeli geldi. Mesut Özil'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Alexis Sanchez kaleci Tolga Zengin'i aşamadı ve top auta çıktı.

Uzatma dakikalarında Arsenal 1-0 öne geçti... Ceza sahasına yapılan ortada Ersan'ın uzaklaştırmak istediği top Wilshere'de kaldı. Mesut Özil ile verkaca giren Wilshere, ceza sahası sağ çaprazında topu Alexis Sanchez'e bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda bulunan Sanchez, ayağının içiyle topu Tolga'nın sağından filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Alexis Sanchez'in golüyle 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ev sahibi Arsenal'di... Siyah-beyazlı takımın kalesine etkili gelen ev sahibi takım, 52'de ikinci gole çok yaklaştı. Chamberlain'in ceza sahasına gönderdiği top Franco'nun topuğuna çarpıp Alexis Sanchez'te kaldı. Alexis Sanchez sağ çaprazdan şutunu çekti, Tolga Zengin iyi bir refleksle topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Olcay Şahan yerini Gökhan Töre'ye bıraktı. İlk yarıya oranla topa daha sahip olan Beşiktaş, dikkatli Arsenal savunmasını aşamadı. Geriye çekilen ev sahibi takım, kontra ataklarla pozisyon ararken; iyi top yapan siyah-beyazlılar 64'te tehlikeli geldi. Savunmada Flamini'nin hatasında ceza sahası içinde bir anda topu önünde bulan Demba Ba'nın sol çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Hızlı gelişen Arsenal atağında, ceza alanı içerisinde tehlikeli pozisyon yakalayan ev sahibi takımda Cazorla'nın vuruşunda top Franco'dan döndü.

75'te Arsenal 10 kişi kaldı. Debuchy'nin Mustafa'ya arkadan yaptığı faul sonrasında hakem Pedro Proenca, Mathieu Debuchy'e önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı gösterdi. Arsenal maçın son bölümünü 10 kişi oynadı.

Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği 77. dakikada gerçekleşti. Necip Uysal oyuna dahil olurken Veli Kavlak oyun alanının kenarına geldi. Arsenal'da da Chambers oyuna girdi, Mesut Özil oyundan çıktı.

10 kişi kalan Arsenal, 80. dakika geçilirken iyice geriye yaslandı. Baskısını her geçen dakika artıran ve gol için yüklenen Beşiktaş; Gökhan Töre ve Demba Ba ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda sonuç değişmeyince Beşiktaş sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Şampiyonlar Ligi vizesi alamayan siyah-beyazlılar, yola UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)