E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş Çarşı’da şampiyonluk bereketi---

Beşiktaş Çarşı’da şampiyonluk bereketi

Beşiktaş Çarşı’da şampiyonluk bereketi
29 Mayıs 2016 - 08:49 borsagundem.com

Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’de ezeli rakibi Fenerbahçe’yi geride bırakarak şampiyonluğu yakalaması başta Çarşı olmak üzere Beşiktaş esnafının yüzünü güldürdü.

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi geride bırakarak şampiyonluğu yakalaması, başta Çarşı olmak üzere Beşiktaş esnafının yüzünü güldürdü. Özellikle Vodafone Arena'nın açılmasıyla birlikte yiyecek-içecek sektörü başta olmak üzere alışverişin canlandığını belirten esnaf, şampiyonlukla birlikte işlerin iyice açıldığını söyledi. Kara Kartal'ın şampiyonluğunun esnafın işinde yüzde 20-30 arasında artış sağladığı ifade edildi.

EN ÇOK ARTIŞ YEMEKTE
Şampiyonluktan sonra Anadolu'nun her yerinden daha önce Beşiktaş Çarşı'ya gelmeyenlerin bugünlerde bölgeye akın ettiği belirtildi. Özellikle akşam saatlerinde kalabalıklaşan ziyaretçi sirkülasyonunun da en çok yemeiçme sektörüne bereket getirdiği konuşuluyor. Ziyaretçi artışındaki en büyük faktörlerden biri de Vodafone Arena'nın açılışı oldu. Daha önceki şampiyonluk sürecinde de burada iş yapan esnaf, geçmiş dönemde hiç bu kadar kalabalık görmediklerini söyledi.

BÜTÜN ÇARŞIYA YARADI
Balıkça restoranının işletmecisi Yurdaer Yıldız, son günlerde işlerin arttığını söyledi. Cirolarının yüzde 30 yükseldiğini belirten Yıldız, "Elbette bunda stadın çok büyük etkisi oldu. 12 yıldır buradayız. Daha önce de şampiyonluk gördük. Ancak hiç bu kadar kalabalık görmedik" diye konuştu.

MAÇ ZAMANLARI DOLUP TAŞIYOR
Meydan Çiftlik Döner'in Müdürü Erdem Kıraç, şampiyonluk kutlamalarının olduğu haftada işlerin yüzde 50 arttığını söyledi. Özellikle hafta sonları işlerin açıldığını vurgulayan Kıraç, "Stadın açılması ve maçların burada oynanmasıyla işlerimiz çok iyi gidiyor. Maç zamanlarında ciro yüzde 50 artıyor" diye konuştu.

SAAT SATIŞI DA ARTIYOR
Çarşı'da faaliyet gösteren Forum Saat'in yetkilisi Serdar Togay, Beşiktaş'a büyük bir merak uyandığını söyledi. Çarşı'yı bilmeyenlerin buraya akın akın geldiğini söyleyen Togay, "Anadolu'dan da gelen var. Ayrıca turistlerin de ilgisi büyük" dedi. Beşiktaş'a gelen tüketicilerin yaş aralığının 18-30 olduğunu belirten Togay, bu grubun daha çok 200-250 TL'lik saatleri tercih ettiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)