E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeş Arap ülkesi Türkiye'ye karşı toplandı!---

Beş Arap ülkesi Türkiye'ye karşı toplandı!

Beş Arap ülkesi Türkiye'ye karşı toplandı!
21 Mart 2018 - 08:31 borsagundem.com

Türkiye karşıtı ittifakın nasıl oluştuğuna ilişkin yeni ipuçları çıktı. BAE’nin ABD’deki lobicisi George Nader, 2015’te Kızıldeniz’de bir yatta 5 Arap liderini toplayarak, “Türkiye ve İran karşıtı yeni bir bölgesel ittifak kurmalarını” teklif etmiş

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD’de lobi faaliyetleri yürüten Lübnan asıllı iş adamı George Nader’in, 2015’te Kızıldeniz’de bir yatta beş Arap liderle gizli toplantı yaptığı ortaya çıktı. Londra merkezli “Middle East Eye” sitesinin haberine göre Nader, Arap liderlere “Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği'nin yerini alacak, Libya ile birlikte 6 ülkenin bir araya gelmesiyle bölgesel yeni bir oluşum” teklifinde bulundu. Kısa süre önce hakkındaki pedofili iddiaları ile gündeme gelen Nader, konuşmasında “bu yeni oluşumun Türkiye ve İran’ın nüfuzuna karşı bölgede ABD yönetimi tarafından itibar görecek bir güç haline gelebileceğini” öne sürdü.

Abdülfettah es-Sisi - Muhammed bin Zayed el Nahyan

ÜRDÜN KRALI YATTAYDI

Toplantıya o dönem Suudi Arabistan Veliaht Prensi Yardımcısı olan Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Mısır cunta lideri Abdülfettah es-Sisi, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad el Halife ve geçtiğimiz günlerde Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını iptal eden Ürdün Kralı 2. Abdullah katıldı. Nader’in adı anılan liderlere “teklifini kabul etmeleri halinde Washington yönetimine bu yönde baskı uygulayacağını” söylediği belirtildi. Bu arada ABD’nin Atlantic dergisi, George Nader’in 1985 yılında çıplak erkek çocuk fotoğraflarıyla yakalandığı ve hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Muhammed bin Selman - 2. Abdullah

VELİAHT İLANI BEKLENDİ

Muhammed bin Selman, gizli toplantının yapıldığı tarihlerde veliaht prens ilan edilmemişti. Selman’ın siyasi kariyeri, babasının 2015’te tahta çıkmasından sonra istikrarlı bir şekilde hızla yükseldi. 2017’de veliaht ilan edilen Selman fazla güç ele geçirerek tüm rakiplerini saf dışı etti. Şu an babasının sadece bir adım gerisinde olan Selman’ın eliaht ilan edilmesiyle Türkiye karşıtı eksen 2018’de yeniden masaya sürüldü. Öte yandan Türkiye karşıtı eksen teklifi, 15 Aralık 2015’te Suudi Arabistan tarafından gündeme getirilen İslam Ordusu’nun kurulması planlarıyla uyuşmuyordu. Türkiye’nin de davet edildiği oluşumun zaman içerisinde profilini düşürmesiyle Riyad’ın bu planı kabullenmesi kolaylaştı.

George Nader - Selman bin Hamad el Halife

Şeytan üçgeni

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Arapların ve Müslümanların kanının dökülmesi için DEAŞ teröristlerinin eğitilmesine ve silahlandırılmasına mali kaynak sağlıyor. Türkiye’yi Araplara tehdit olmakla suçlayan BAE, tüm dünyada kötülüğü yaymakla görevli ABD merkezli paralı asker şirketi Blackwater ile kirli ilişkiler yürütüyor. Çok sayıda DEAŞ’lıyı eğiten Blackwater, verdiği eğitimlerle terör örgütünün kurulmasında kilit rol oynadı. Bunun en çarpıcı örneği, Tacikistanlı Albay Gulmurod Khalimov. Khalimov, ABD’nin Louisiana kentinde Blacwater çalışanı eski ABD özel kuvvetler askerlerinden özel harekat eğitimi aldıktan sonra DEAŞ terör örgütüne komutan olarak yollandı. Khalimov, Çeçen lakaplı DEAŞ lideri Ebu Ömer el Şişhani yerine Musul yakınlarındaki Ninova Bölgesi askeri komutanı olarak atandı.

ABD’NİN KAOS BEKÇİSİ

ABD’nin kapıkulu BAE, kendi ordusuna harekât, planlama ve eğitim desteği verilmesi için doğrudan ve dolaylı şekilde Müslüman kanının dökülmesini planlayan Blackwater'ı 529 milyon dolara kiraladı. Abu Dabi yönetimi, Blackwater’dan kiraladığı paralı askerleri Yemen gibi kaos bölgelerine yollayarak, karışıklığın artmasını sağlarken, kendi bayrağı ile savaştırdığı yabancı askerler nedeniyle de Batı'ya şirin gözükmeye çabalıyor. Müslüman kanının dökülmesine katkı sağlayan, DEAŞ militanlarını eğiten ve Müslümanları Irak’ın en kalabalık caddelerinde katleden BAE’nin Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye’yi suçlayan sözleri şaşkınlık yarattı. ABD’nin ve Batı'nın, “Türkiye artık boyunduruğumuzdan çıkıyor” paniği, Batı'nın Küçük Sparta diye tabir ettiği BAE’den patlak verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi21 Mart 2018 10:18

    Turkleri arap dinlerine mahkum edenler ve hala onların iyi oldugunu savunan koyun, keçi hatta büyükbaşlara kapak olsun . TÜRK KANI ASİLDİR. BU SEBEPLE TÜRKLER ; Kiz çocuklarını diri diri gömmez 2.Puta , ateşe , güneşe tapmaz 3.Köle almaz köle olmaz 4.Erkek ve kadın eşittir. 5.Ahlaksızlık yoktur 6.Içki,Kumar ve zina yoktur ayık gezen millettir.

  • Şimşek21 Mart 2018 09:52

    İsrail olmasa Mısır süveyş kanalını Türklere kapatırdı buna inanın. Ortadoğu Halklarından bir ok olmaz. Bunların aralarında İslami hassasiyeti olan, ırkçı olmayan bir tek iyi niyetli Türkler var. Ortadoğu halklarından nefret ederim. Hepsi cahil, pis ve Türkleri kıskanır. Avrupada olduğu gibi Ortadoğuda da Türklere yer yoktur. İsabet olmuş. Olmasın da zaten. Türkiye için RUSYA çok önemlidir. Türkiyenin RUSYA ile düşman olma lüksü yoktur. Amerika, Fransa, İngiltere 3'lüsü Türk-Alman hatta Türk-Japon dostluğu istemez. Türkiyenin herkese eşit mesafede davranması lazım. Güney Kore, Çin ve Hindistanla ilişkilerimiz güçlü olmalı. Türkiye için Mısır altın yumurtlayan tavuk idi. Cari fazla veriyorduk. Bizimde hatalarımız var.

  • fuat akkoyun21 Mart 2018 09:33

    "türk ün tek dostu imanı,kur'an-ı kerim ve iki cihan peygamberi hz.muhammde (sav) "

  • Türkoğlutürk21 Mart 2018 09:18

    Tanrının yüzlerce peygamberiyle adam edemediği arap insan ırkının yüz karasıdır

  • cenk mert21 Mart 2018 08:55

    bizler hakkın yolunda savaşmaya devam edeceğiz. sizlerde ABD nin ve batının köpekliğin de yaşamaya devam edeceksiniz herkes kendi rolünü oynayacak....

  • mali 21 Mart 2018 08:51

    Şeytan Üçgeni değil şer üçgeni. Ye iç yat, eğlen . Dünya Müslümanlarına ne faydanız var.