E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBerlin'e Türk Başbakan Yardımcısı---

Berlin'e Türk Başbakan Yardımcısı

Berlin'e Türk Başbakan Yardımcısı
26 Kasım 2014 - 05:52 borsagundem.com

SPD'li Dilek Kolat, 11 Aralık’ta Berlin Eyalet Başbakanı olacak Michael Müller kabinesinde Eyalet Başbakan Yardımcısı görevine getirildi

Almanya’da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dilek Kolat (47), 11 Aralık’ta Berlin Eyalet Başbakanı olarak göreve başlayacak Michael Müller kabinesinde Eyalet Başbakan Yardımcısı olarak yer alacak.

50 yılı aşkın göç tarihinde Almanya’da ilk kez bir Türkiye kökenli bir politikacı eyalet başbakan yardımcılığına geliyor.

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit’ın 11 Aralık’ta görevini bırakmasından SPD, Başbakan olarak Müller’i gösterdi. 11 Aralık’ta yapılacak güven oylamasının ardından yemin edecek olan Müller, yeni kabinesinde Dilek Kolat’a tekrar yer vereceğini duyurdu. Müller, 1 Aralık 2011’den beri Eyalet Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatörlük görevini yürüten Kolat’ın bu vazifesine devam edeceğini, ayrıca Başbakan Yardımcılığı görevini de üstleneceğini ilan etti. Kolat kendisine böylesi önemli bir görevin verilmesinden çok mutlu olduğunu belirtirken “Benim için onurdur. Almanya’da ilk kez bir Türkiye kökenli politikacı olarak Başbakan Yardımcılığı sorumluluğunu üstlenecek olmam beni daha da gururlandırdı ve sevindirdi” dedi.

PARTİ İÇİNDE DE GÜÇLÜ İSİM

SPD ile Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Berlin Eyalet’inde 2011 yılından beri koalisyon ortaklığı yapıyor. Kolat da bu hükümette Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatör görevi üstlenerek Berlin Eyaleti’nde senatör olan ilk Türkiye kökenli politikacı oldu. Kelkit doğumlu Kolat, 2006 ile 2011 yılları arasında SPD Berlin Eyalet Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)