E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelediye binasına pompalı tüfekle saldırı---

Belediye binasına pompalı tüfekle saldırı

Belediye binasına pompalı tüfekle saldırı
09 Mart 2017 - 21:05 borsagundem.com

Zonguldak'ta işten çıkarılan bir işçi, belediye başkanının makam odasının camına pompalı tüfekle 4 el ateş etti

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde taşeron firmada vidanjör operatörü olarak çalışırken işten çıkarılan 44 yaşındaki Burhan Y., Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın makam odasına dışarıdan pompalı av tüfeği ile 4 el ateş etti. Odada Kantarcı Ankara’da olduğu için yerine vekalet eden Cengiz Gökçe bulunurken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Burhan Y., gözaltına alındı.

İddiaya göre Burhan Y., hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında bu sabah işten çıkarıldı. Buna sinirlenen Burhan Y., bir süre alkol aldıktan sonra saat 17.45 sıralarında pompalı av tüfeği ile belediye binasına girmek istedi. Ancak girişte zabıta görevlisi buna izin vermedi. Tüfeğin dipçiği ile belediyenin giriş kapısındaki camı kıran Burhan Y., zabıta görevlisi tarafından uzaklaştırıldı.

Bunun üzerine Burhan Y., belediye binasının 1’nci katında bulunan Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kantarcı’nın makam odasına dışarıdan art arda 4 el ateş etti. Başkan Kantarcı, Ankara’da olduğu için yerine vekalet eden Cengiz Gökçe’nin bulunduğu odada saçmaların isabet ettiği pencere camı kırıldı. Gökçe ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Önce yine zabıta görevlilerinin müdahale ettiği Burhan Y., daha sonra gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Burhan Y., hastanedeki sağlık kontrolundan sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Soruşturma sürdürülürken Emniyet Müdürlüğünden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada saldırgan Burhan Y.’nin alkollü olduğu belirtilerek, "Taşeron firmada vidanjör operatörü olarak çalışan şahsın işten çıkartılması üzerine Belediye Başkanına kızdığı ve tepkisel olarak bu saldırıyı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Şahsın dolandırıcılık, cinsel taciz, borcunu ödememe gibi süfli işlerden kaydı olduğu, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığı değerlendirilmiştir" denildi.

Başkan Kantarcı’nın, Ankara’da saldırı haberini alınca Çaycuma’ya dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)