E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelçika'da ülkü ocağına silahlı saldırı---

Belçika'da ülkü ocağına silahlı saldırı

Belçika'da ülkü ocağına silahlı saldırı
30 Ekim 2017 - 16:25 borsagundem.com

Cuma günü PKK sempatizanlarının Belçika'nın Anvers kentindeki Türklere saldırmasının ardından, şimdi de Genk'teki ülkü ocağına silahlı saldırı düzenledi.

Belçika'nın Genk şehrinde Belçika Türk Federasyonuna bağlı ülkü ocağına silahlı saldırı düzenlendi.

Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız, Genk'in Waterschei bölgesinde bulunan ülkü ocağına sabah saatlerinde 4 el ateş açıldığını söyledi. Hasara neden olan silahlı saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini henüz bilmediklerini belirtti.

Genk polisi ise olay yerinde incelemenin devam ettiğini, konuya ilişkin açıklama yapmayacağını açıkladı.

Anvers'te provokasyon

Belçika’nın Anvers şehrindeki Türk mahallesinde, PKK sempatizanları yine Türk vatandaşlarını kışkırtıp slogan attı.

Cuma günü PKK sempatizanları Anvers şehrindeki Türk mahallesini basıp Türklere saldırmıştı. Saldırının ardından birçok Türk vatandaşı gözaltına alınmıştı. En az 10 yaralının olduğu saldırıda, polis araya girerek vatandaşları sakinleştirmişti.

Dün gece tekrar Türk mahallesine giden PKK sempatizanları, yine Türk vatandaşlarını kışkırtıp slogan attı. Kalabalık sakinleştirilemeyince, polis özel harekat araya girdi. Olayda 40’tan fazla Türk vatandaşı sorguya alınırken, çıkan kavgada biri polis 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever, "Dış ülkede yaşanan bir sorunun bizim ülkemizde bu kadar olay çıkarmasını kınıyorum. Bu olaylar yüzünden şehrimizin güvenliği ve huzuru tehlikede" dedi.

De Wever, Anvers şehrinde 1 hafta boyunca grup halinde dolaşma yasağı getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)