E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeko İspanya'da 3'lük peşinde---

Beko İspanya'da 3'lük peşinde

Beko İspanya'da 3'lük peşinde
16 Eylül 2014 - 04:43 borsagundem.com

İspanya'da son 5 yılda 5 kat büyüyen ve 6. sıraya yükselen Beko, ilk üç için son hamlesini Barcelona'ya sponsor olarak yaptı. Hedef pazarda ilk üç

Bazı sponsorlukları sadece sponsorluk olarak görmemek lazım. Çünkü kimi sponsorluklar bir markanın kaderini değiştiriyor. Örneğin Beko. İspanya’nın dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona’ya sponsor olan Beko bu ülkede satış sıralamasında 6.’lıktan ilk 3’e girmeyi hedefliyor. 

Pazar gecesi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Holding CEO’su Turgay Durak, Dayanıklı Tüketim Grup Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ile birlikte FIBA Dünya Basketbol Kupası’nda ABD-Sırbistan finalini ‘Madrid Arena’da izledik.
Beko dünya kupasını sunan en büyük sponsor durumundaydı. Bir bakıma ev sahibi sayıldığı için Madrid’te kupa ile özdeşleşmiş her türlü aktivitede Beko adına rastladık

‘KÜRESEL MARKALAR’

Maç öncesinde bir araya geldiğimiz Mustafa V. Koç Türkiye’nin 2023 vizyonunu hatırlattı ve “Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak küresel markalar yaratmalıyız. Öncelikle siyasi inisiyatifleri ekonomik aktörlerle desteklemeliyiz” diye konuştu.
Mustafa Koç, Türk şirketlerinin küreselleşmesi halinde Türkiye’nin dünyadaki konumunun da güçleneceğini düşünüyor. Bunu bir şirket politikası haline getirdiklerini ifade eden Koç, yurtdışında faaliyet gösteren her şirketin Türkiye’yi temsil ettiğine dikkat çekti. Arçelik ve Beko’nun bu hedefler doğrultusunda ciddi işler yaptığını da vurgulayan Koç, “Arçelik’in Güney Afrika, Romanya, Rusya, Çin yatırımları ve başarılı şekilde yönetilen uluslararası marka portföyü Türkiye açısından da güzel bir örnek teşkil ediyor” dedi.
Beko’nun dünyanın en hızlı büyüyen beyaz eşya markası olduğunu da vurgulayan Koç, Beko markasının Avrupa’dan son 7 yılda pazar payını en çok artıran beyaz eşya markası olduğunu anlattı.

28 FARKLI DİL, 22 AYRI PARA

Arçelik’in küreselleşme yolculuğu rakamlara da yansımış. Bugün dünya geneline bakıldığında Arçelik ekosisteminde 28 farklı dil konuşuluyor. Şirket mali tablolarında 22 farklı para birimini yönetiyor. Kritik hale gelen kur pozisyonu da bu veriler etrafında şekilleniyor.

ÜÇÜNCÜLÜK GELECEK

Arçelik çatısı altındaki Beko ve Grundig markalarının dünyadaki olumlu algısının spora verdikleri destek sayesinde arttığını da söyleyen Levent Çakıroğlu ise geçtiğimiz ay Camp Nou Stadı’nda gerçekleşen Barcelona sponsorluğuna dikkat çekti. Çakıroğlu, “Bu ülkedeki ciromuzu 5 yılda 5 kat artırmayı başardık. Pazar payı anlamında 23.’lükten 6.’lığa yükseldik. Barcelona sponsorluğumuz sayesinde 2 yıl içinde pazar üçüncülüğünü ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Farklı ülkelerdeki insanların, hatta bazen aynı ülkenin farklı bölgelerindeki insanların farklı beklentisi olabildiğine de dikkat çeken Çakıroğlu, “Slovenyalılar evde az sebze tutuyor. Buzdolaplarında sebze raflarını küçülttük. Rusya’da ise buzdolaplarına konan şişeler büyük olduğu için şişe bölmelerini büyüttük” dedi.

GÜÇLÜ BÜYÜME SÜRÜYOR

Levent Çakıroğlu, pazar anlamında Arçelik markalarının dünyadaki konumunu şöyle özetledi: “Türkiye’nin lider, Avrupa’nın ise en büyük üçüncü beyaz eşya şirketiyiz. Küresel pazarlarda da güçlü büyümemiz devam ediyor.”

ABD'YE ÖZEL STRATEJİ

“ABD çok büyük bir pazar. Giriş için dikkatli bir strateji belirlememiz lazımdı” diyen Çakıroğlu, “ABD’de ürün tipleri, şimdiye kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden çok farklı. Kullanılan makinelerin ebatları alışılmıştan çok büyük. Ülkenin büyük kentlerinde Avrupa tipi küçük ürünlerin tercih edildiğini gördük. Örnek olarak Manhattan’da sigorta şirketi AIG’nin eski genel merkezi şimdilerde rezidansa çevriliyor. Anlaşma sağladık, o rezidansın mutfak ürünlerini tamamen biz veriyoruz.”

Almanya’nın büyüme şampiyonu

Avrupa Lideri Bosch-Siemens’in anavatanı Almanya’da da son 5 yılda pazar payını iki kat artırmış durumda. Almanya pazarının önemli olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, ”Burası Avrupa’nın en büyük beyaz eşya pazarı. Son 5 yıla baktığımızda Almanya’nın en hızlı büyüyen beyaz eşya markası Beko oldu” diye konuştu.
Üç ülkede lider konumda bulunuyor
Özellikle Avrupa pazarında güçlü büyümenin devam ettiğini de anlatan Levent Çakıroğlu’nun paylaştıklarına göre Beko 2014’ün ilk yarısı itibarıyle buradaki 2.’liğini sürdürüyor. İngiltere pazarının lideri olan marka, Polonya ve Fransa’da da solo beyaz eşya pazarının lideri konumunda.

Hem potada hem futbolda

BEKO, bu sezon İspanya’ya sponsorluk anlaşmalarıyla adeta damga vurdu. İspanya’da düzenlenen FIBA Dünya Basketbol Kupası’nın ana sponsorları arasında 
yer alan Beko, futbolda da dünya devi Barcelona’nın formasına girdi. Madrid 
Arena’da düzenlenen Dünya Kupası Finali’ni, Sırbistan’ı 129-92’lik skorla farklı mağlup eden Amerika kazandı. (Sefer Levent / Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)