E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBekir Bozdağ'dan Almanya açıklaması---

Bekir Bozdağ'dan Almanya açıklaması

Bekir Bozdağ'dan Almanya açıklaması
19 Ağustos 2017 - 11:52 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'nın içişlere müdahale iddiası ve Adil Öksüz kriziyle ilgili sert açıklamalar yaptı

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ Akdağmadeni Belediyesi toplu açılış töreni öncesinde yaptığı açıklamada, "FETÖcüler Almanya'yı kendilerine sığınak olarak görüyorlar. 4500 dosya gönderdik Almanya'ya. Bu dosyalar bağımsız Alman yargısında neden soruşturulmuyor? Tutumları sorgulanması gereken Alman yöneticileridir. FETÖ ve PKK, Almanya'da himaye görüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına çağrıda bulunduğunu, Alman halkına çağrıda bulunmadığını söyleyen Bozdağ, "Türkiye'nin Almanya'nın egemenlik haklarına tecavüz etme durumu söz konusu değildir. Hayır kampanyası yapanlara Alman siyasilerin destekleri Türkiye'nin egemenlik haklarına saygısızlık değil mi? Almanya'nın referandum dönemindeki tavrı çok net. Devletin resmi televizyonunda hayır kampanyaları yapıldı. Merkel'in yüzde 49'a karşı sorumluluğumuz var sözleri ne anlama geliyor? Bu yüzde 49 Almanya'da oy mu verecek? Türkiye'ye karşı konuşan herkes haddini bilmek zorundadır. "Gabriel, hayır oyu verenlere vize serbestisi getirelim" diye açıklama yaptı. Bu hayır oyu verenler Almanya'da oy mu kullanacak?. Almanya bizim referandumumuzla ilgili söz söylediğinde iç işlerimize karışmış olmuyor da biz Türk vatandaşlarına çağrıda bulunduğumuzda mı karışmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, "Almanya PKK'ya destek veriyor. PKK yöneticileri Almanya'da telekonferansla PKK'lılara seslendiler. PKK terör örgütü, Almanya tarafından çok net himaye ediliyor. Kandil'e terörist devşiriliyor." dedi.

Adil Öksüz ile ilgili konuya ise Bozdağ şunları söyledi: "Almanya'da kendilerine bu konu sorulan yetkili yalanlamadı da doğrulamadı bunun diplomatik olarak ne anlama geldiğini biliyoruz. Biz Türkiye olarak bunları istedik ve istemeye devam edeceğiz. Maalesef Alman yetkililer bugüne kadar olumlu bir adım atmadılar. Adil Öksüz ile ilgili konuda da bugüne kadar olumlu cevap verilmedi biz bu beklentilerin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Eninde sonunda onları Türkiye'ye getireceğiz ve hesabını soracağız bundan kaçış yoktur."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..19 Ağustos 2017 16:33

    Sayın bakanım, "24.03.2011 tarihli Genel Kurul Konuşması " diye konuşma denk geldi az önce, açıklamanızı ararken internette. Sanırsam montaj olmalı. Şimdi dediklerinizle, ozaman meclis açıklamalarınız bambaşka ? aklım karıştı... Değerli insan demişsiniz sözde montajla bakanım. Video kaldırılmalı bence.

  • vefa19 Ağustos 2017 15:26

    Bu ne türkiye kavgası ne de almanya kavgası. Siyasilerin seçim dönemleri koltuk kavgası. Siyasiler isterler ki her zaman güç, koltuk, para olsun. Bu nedenle kardeşim gitmişsiniz almanyada yaşıyorsunuz, yerleşmişsiniz. Güzel paralar kazanıyorsunuz, yaşam standartlarınız buradan yüksek. Tartışmalara, gerginliklere mudahil olmayın. Ahlaklı, ilkeli yaşayın yeter , bırakın siyaseti. Almanya her zaman almanyadır, istikrarlıdır. Yarın 10 yıllar geçer çoluk çocuğunuza sorun çıkartır alman istihbaratı, hepinizi takip ediyorlardır. bakın dalganıza, ne almanyayı kurtarabilirsiniz ne de türkiyeyi, siz önce insan olun yeter. Nasıl ki biz Türkiyede yaşayanlara hainlik etmeyin vatanınıza sahip çıkın diyorsak siz de almanyada ekmek yiyorsunuz, nankör olmayın. Orayı da sevin, burayı da ama siyasete girmeyin.

  • Alamanlar ama19 Ağustos 2017 14:18

    Türkiyenin cari açığı artıyor, Almanyanın cari fazlası var. Almanyada yaşayan milyonlarca türk var, Türkiyede yaşayan alman sayısı 100 binin altındadır ki sadece tatil dönemi gelenler çoğunluktadır. Almanya dünyanın sanayi, marka, üretim devlerindendir, Türkiyemizin durumu bellidir. Keşke biz de üreterek cevap versek sadece boş siyasi konuşmalarla değil. Alman yöneticiler türk arabasına binmez ki zaten araba markamız da yok ama maşallah bizimkilerde kaçar tane alaman arabası. Zaten güçlü ülke olsaydık Almanya fetö yada pkk yı destekleyecek güç, cesareti bulabilir miydi ? Almanya hristiyan ülkesi , sorsanız kafir derler ve yolsuzluk, haksızlık, rüşvet az olan bir ülke peki müslüman türkiye ? Kendimizi de bir tartsak belki birşeyler değişir. Her zaman haklı değiliz ama her zaman haksız da değiliz.

  • gobel6619 Ağustos 2017 14:10

    Arınç, Ergin ve Çelik'i örnek göstermenin nedeni FETÖYE ihanet ettiği için olabilir mi? Hakan şükürü neden örnek göstermiyorsun

  • gobel6619 Ağustos 2017 14:07

    Devletin görevi ülke için çalışanların önünü açmak, yardımcı olmaktır. FETÖ bir dönem ülke için çalışır gibi görüktü ve devlet onların önünü açtı. Bir dönemden sonrada kanunlara aykırı davranıp asıl yüzlerini gösterdiler ve devlet yapması gerekenleri yapıyor kanunları uyguluyor. Bu durumu idrak edemiyorsun tamam tamam da madem iyi niyetlisin FETÖ kanunlara uygun davranırken kanlı bıçaklı, düşman olan CHP ve yancıları FETÖ vatan hainliği yaparken kanki oldular onları neden örnek vermiyorsun.

  • TR19 Ağustos 2017 12:46

    Siz yıllarca fetöyü koruyup kollamadınız mı? Fetö sizin himayenizde devletin en kritik yerlerine yerleşmedi mi?

  • Zommmmmmbiiiiii19 Ağustos 2017 12:36

    Batur Kemal'e dokunalım mı Kemal'e ... ha ha ha

  • baturayersin19 Ağustos 2017 12:09

    almanya göndermez tabi sen niye dokunmuyorsun Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik’e