E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBBVA'dan Türkiye için büyüme tahmini---

BBVA'dan Türkiye için büyüme tahmini

BBVA'dan Türkiye için büyüme tahmini
17 Temmuz 2018 - 15:04 borsagundem.com

BBVA, Türk ekonomisinde büyümenin 2018'de yüzde 3,8'e gelmesini bekliyor

TÜİK'in Mayıs ayı sanayi üretim rakamlarını değerlendiren BBVA analistleri, Türk ekonomisinin 2018'in tamamında yüzde 3,8 büyüyeceği tahmininde bulundular.

Mayıs ayı sanayi üretim rakamı piyasa beklentilerinin üzerinde gelse de beklenenden daha hızlı bir düzelme olasılığının arttığı sinyalleri bulunduğunu savunan BBVA ekonomistleri, şu ana kadarki sıkıaştırmaların ve geçen yılki yüksek baz etkisinin yılın ikinci yarısında bülüme üzerinde daha fazla baskı yaratacağına işaret ettiler.

"Ekonomideki düzeltmenin seviyesi ve süresi yumuşak bir iniş üretmesi gereken kısa vadede politika reaksiyonlarına bağlı olacak" değerlendirmesini yapan BBVA, GYSH'da büyümenin 2018'de yüzde 3,8'e gelmesini beklediklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recai17 Temmuz 2018 18:30

    muhalefete göre türkiye batmis durumda ama millet onlara güvenmiyor.baskanini bile demokratik olarak secemeyen CHP böyle kenardan kritik yaparak miyadini tamamlayacak...

  • Yeni Türkiye 17 Temmuz 2018 20:20

    Sevgili Recai bey , dediklerin harfiyen doğru . Bunun sebebi de cehape nin bir parti olamayıp hala faşist bir kulüp olması . En acısı da kurucu parti yalanı ile buna inanıp peşinden giden bir güruhun elan mevcut olması . Amma kelaynak kuşu gibi nesilleri tükenmek üzere ...

  • Koala17 Temmuz 2018 15:11

    Reel büyüme düşük olur ama TÜİK rakamları sisirilip yüksek aciklar