E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBBVA'dan Türkiye için büyüme tahmini---

BBVA'dan Türkiye için büyüme tahmini

BBVA'dan Türkiye için büyüme tahmini
17 Mayıs 2018 - 10:32 borsagundem.com

Sanayi üretim rakamlarının ardından yaptığı değerlendirmede BBVA, bu yıl için büyümenin normalleşeceğini öngördü

Garanti Bankası'nın büyük ortağı BBVA'ya göre Türkiye'de bu yıl büyüme normalleşecek. 

Sanayi üretimi verilerinin ardından aralarında Seda Güler Mert'in de bulunduğu ekonomistler tarafından hazırlanan raporda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yer aldı. 

Ekonomistler, Türkiye'de ekonomik aktivitedeki mevcut güçlü seviyenin, turizmdeki toparlama ve son dönemde açıklanan mali politikaların etkisiyle destek vermeye devam edeceğini, bunun karşısında istatistik baz etkisi, hem içeride, hem de dışarıda sıkılaşan finansman koşulları ve piyasalardaki oynaklık dolayısıyla Türkiye ekonomisindeki ılımlı seyrin süreceğini öngördü.

Raporda hem tüketim hem de yatırım tarafında yavaşlama öngörüldüğü, iç talebin daha az olumsuz katkı sunacağı belirtildi. 

Ekonomistlerin değerlendirmelerine göre ekonomik aktivitedeki ılımlı seyir yılın ikinci yarısında daha açık bir şekilde kendini hissettirecek.  

Bu değerlendirmeler sonunda ekonomistler Türkiye ekonomisine ilişkin yüzde 4'lük büyüme öngörülerini koruduklarını açıkladı. (Busines HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)