E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBazıları için Afrikalılar hayvandır---

Bazıları için Afrikalılar hayvandır

Bazıları için Afrikalılar hayvandır
19 Nisan 2014 - 16:01 borsagundem.com

Manchester City'nin Fildişili yıldız futbolcusu Yaya Toure, "Bazıları için Afrikalılar hayvandır.. insan değil" dedi

Didier Drogba'nın milli takım arkadaşının bu sözlerini manşet yapan Daily Mail Gazetesi, bu şok iddiaya yer verirken Manchester City'nin kilit adamlarından ortasaha oyuncusu Toure, dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilmemesinin Afrikalı olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Fildişi, Yunanistan, İspanya ve İngiltere olmak üzere 4 ülkede lig şampiyonluğu kazanan, 2009 yılında şampiyonlar ligi'nde Barcelona Manchester United'ı elerken Barcelona takımında kadroya giren, üç defa Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Yaya Toure, BBC'ye "Doğrusunu söylemek gerekirse ,doğru dürüst  bizi tanıyanlar sadece taraftarlarımız. Sert ve olumsuz konuşmak istemiyorum fakat doğruyu söylüyorum" dedi ve Samuel Eto'o ile  Didier Drogba'nın ırkçı tutumlara karşı aynı görüşleri kendisiyle paylaştığını söyledi.

Yaya Toure bu sezon Manchester City formasıyşla Wembley'de Capital One Kupası'nı kaldırdı. Bu sezon başarısı nedeniyle Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından İngiltere'de yılın futbolculuğuna aday gösterildi.
Yaya Toure, orta sahada dünyanın en iyileri arasında olmasına rağmen ismini bile Afrikalı olduğu için Avrupa'da bilmediklerinden şikayet etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)