E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBayram tatili tahvillere yaramadı---

Bayram tatili tahvillere yaramadı

Bayram tatili tahvillere yaramadı
01 Ağustos 2014 - 15:02 borsagundem.com

Üç işlem günü süren bayram tatili sonrasında tahvil faizlerinde dik yükselişler görülüyor

Türkiye'de tahvil faizlerinde bayram tatili sonrasında son iki günde sert yükselişler görülüyor. Bu süreçte 2 yıllık tahvil faizlerinde 65, 10 yıllık faizlerinde ise 56 baz puanlık artışlar yaşandı. 

ABD'de ekonomik verilerin olumlu seyri, ülkede toparlanmanın ivme kazandığı sinyalini verirken, Fed'in politika faizini yakın dönemde artıracağına yönelik görüşleri destekledi. Artan faiz artırımı beklentisi gelişmekte olan ülkeler üzerinde de etkili oluyor. 

2 yıl vadeli tahvil faizi son iki günde yüzde 8.19'dan yüzde 8.84'e kadar yükseldi. Faiz saat 14:13 itibarıyla yüzde 8.77 seviyesinde. İki günlük süreçte 10 yıllık faizi ise yüzde 8.75'ten yüzde 9.31'e geldi. 

Düşük enflasyon nedeniyle bu ay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini düşürmeyebileceğini söyleyen Odeabank Ekonomik Araştırmalar Müdürü İnanç Sözer, Bununla birlikte çekirdek enflasyonda Haziran'daki düşüşü takip ederek anlamlı bir düşüş olacağı tahmininde bulundu. Fed faiz artırımının henüz fiyatlanmadığını sözlerine ekleyen Sözer, "Son iki günde yaşadığımız şeylerin sadece 'ya Fed faiz artırırsa' diye bir uyanış olduğu kanaatindeyim. ABD'de faiz artırımı öncesi yeni araçlarla likiditenin düzelmesi ABD 2 yıllık faizlerini de yukarı çekecek ve bu da gelişen piyasalarda baskıya yol açacak. Bu noktada Başçı'nın 'yoğurdu üfleyerek yiyoruz, ders aldık' demesi çok olumlu" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)