E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBayram öncesi tatlı kriz---

Bayram öncesi tatlı kriz

Bayram öncesi tatlı kriz
26 Temmuz 2014 - 01:35 borsagundem.com

Bayram'a iki gün kala baklavanın başkenti Gaziantep'teki satışlarda patlama yaşanıyor. Ünlü baklavacılarda ürünler tükendi, siparişler geri çevriliyor

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla baklavanın başkenti Gaziantep’teki satışlarda büyük bir patlama yaşanıyor. Gaziantep'in ünlü baklavacılarındaki ürünler tükenirken, baklava almak veya sipariş vermek için gelenler dükkanlardan eli boş dönüyor. Bazı baklavacılar şu anda baklava değil sadece fıstık satabiliyor.

Baran Mutkilioğlu'nun Hürriyet'teki haberinde, Gaziantep’in en meşhur baklavacılarından olan İmam Çağdaş’ın işletmecisi Ahmet Bozgeyik, Ramazan Bayramı öncesi satışlarda büyük bir patlama yaşandığını ve talebin beklediklerinden çok yukarıda olduğunu kaydetti. Bayrama 3 gün kala ellerinde baklava kalmadığını belirten Bozgeyik, "gelenleri kapıdan geri çevirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Bozgeyik, ürünleri arasında daha dayanıklı olması nedeniyle kuru baklava ve özel dilim kare baklavanın daha fazla tercih edildiğini belirterek, baklava fiyatlarının 48 lira ile 70 lir arasında değiştiğini kaydetti.

 

"GERİ ÇEVİRİYORUZ..."

Yine Gaziantep'teki ünlü baklavacılardan biri olan Ayıntap Baklava'nın sahibi Levent Aktaş da taleplere yetişememekten şikayetçi. 4 saat uykuyla siparişlere yetişmeye çalıştıklarını, yine de taleplere karşılık veremediklerine değinen Aktaş, gelen müşterileri geri çevirmek zorunda kaldıklarını ve ellerinde ürün kalmadığını vurguladı. Aktaş, "Ulaşımın gelişmesi siparişlerimizin yükselmesini ve satışların beklentimizi karşılamasını sağladı" dedi.

4 saat uykuyla siparişlere yetişmeye çalıştıklarını, yine de taleplere karşılık veremediklerine değinen Aktaş, "Antep fıstığına ulaşmak güç ve maliyeti yüksek. Antep’te cevizli baklava yapılmadığından Antep fıstığı büyük önem taşıyor. Antep fıstığına gelen zamlar ve piyasada yeterince bulunmaması bizi çok etkiliyor. Buna acilen bir düzenleme gerekiyor” şeklinde konuştu.

TALEP ÇOK YOĞUN

Antep Sepeti'nin yöneticisi Funda Özdemir de talebin inanılmaz derece yoğun olduğunu ve artık sadece havayolu ile gönderim yapabildiklerini kaydetti. Karayolu ile kargonun bu saatten sonra yetişmeyeceğini ifade eden Özdemir, "Biz sipariş üzerine çalışıyoruz ve artık gelen siparişleri bayram sonrasına erteliyoruz. Bu bayram için özellikle İstanbul ve İzmir'den çok fazla sipariş geldi. Baklavayı G.Antep üretiyor ama tüm Türkiye yiyiyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇOK YÜKSEK FISTIĞIN FİYATI26 Temmuz 2014 07:37

    BER YAPMAYA YETİŞİYORSUNUZ SİPARİŞEMİ YETİŞEMİYORSUNUZ HİKAYE FİYATLAR AŞAĞI İNMEDEN ALMAM EVDE KENDİM YAPIYORUM İNTERNETTE TARİFİ YAZIYOR YARI FİYATINA