E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBayrağı yukarı taşımak için çalışıyoruz---

Bayrağı yukarı taşımak için çalışıyoruz

Bayrağı yukarı taşımak için çalışıyoruz
14 Ağustos 2015 - 10:51 borsagundem.com

Koç Holding'in yılın ikinci yarısına ilişkin kar açıklamasını Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu yaptı

Koç Holding, 2015 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 32,1 milyar TL gelir elde ederken, 1,8 milyar TL vergi öncesi kâr ve 1,3 milyar TL ana ortaklığa ait net dönem kârı gerçekleştirdi. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Tamamladığımız büyük ölçekli yatırımlarımızın sağladığı kapasite ve istihdam artışı ile hem üretimimizi hem de verimliliğimizi yukarı taşımayı başardık. Böylece sektörlerinde lokomotif görevi gören şirketlerimiz ülkemizin ve sektörlerinin büyüme dinamiklerine önemli derecede katkıda bulundular. Dünya çapında rekabet gücümüzü artıracak, inovasyonu ön planda tutacak, süreç yönetimi açısından verimliliğe odaklanacak, fırsat ve riskleri dengeleyecek yenilikçi fikirler, ürünler ve stratejiler geliştirmek en önemli önceliğimiz olmaya devam edecek” dedi.
 
Koç Holding’in 2015 ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, dünyadaki dinamiklerin hızla değiştiği mevcut yatırım ortamında Koç Topluluğu’nun sürdürülebilir bir büyüme stratejisi ile faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı. Levent Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki dinamikleri ve hızlı değişimi doğru okumak bizler için büyük önem taşıyor. Sermaye akımlarının hızla yön değiştirebildiğine şahit oluyoruz. Son dönemdeki gelişmeler, gelişmekte olan ülkelerin risk primlerinin tekrar yükselmesine neden oldu. Yunanistan, Çin ve İran ile ilgili gelişmeler tüm dünyayı etkileyebilecek potansiyele sahip. Koç Topluluğu olarak bu dinamikleri yakından izliyor, olası değişimlerin her türlü etkisini risk analiz altyapımız ile değerlendiriyoruz. Zorlu faaliyet ortamı ve dış faktörlere karşın, dünya çapında rekabet gücümüzü artıracak, inovasyonu ön planda tutacak, süreç yönetimi açısından verimliliğe odaklanacak, fırsat ve riskleri optimal düzeyde dengeleyecek yenilikçi fikirler, ürünler ve stratejiler geliştirmek en önemli önceliğimiz olmaya devam edecek.”

“Yapmış olduğumuz yatırımlar, kapasite ve istihdam artışları ülkemizin ve sektörlerimizin büyüme dinamiklerine önemli derecede katkıda bulundular”

Koç Topluluğu’nun tarihinin en büyük organik yatırım dönemini tamamladığını da hatırlatan Levent Çakıroğlu yılın ilk yarısına ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Geçtiğimiz sene yaptığımız büyük ölçekli yatırımlar bir yandan kapasite ve istihdam artışları ile daha fazla üretim fırsatı yaratırken bir yandan da verimliliğimizi artırmamızı sağladı. Böylece sektörlerinde lokomotif görevi gören şirketlerimiz ülkemizin ve sektörlerimizin büyüme dinamiklerine önemli derecede katkıda bulundular. İlk yarıda tüketici talebinin  yüksek olması ile otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde tahminlerimizin de üzerinde bir büyüme yaşandı. Otomotiv sektöründe iç satışlar ilk altı ayda bir önceki seneye kıyasla %49 büyürken, ağırlıklı olarak ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin üretim ve ihracat merkezi olduğu hafif ticari araçlar kategorisinde ise %71’lik büyüme gerçekleşti. Bu dönemde Tofaş, Fiat Stil Merkezi ve Tofaş’ın Ar-Ge’si ile birlikte geliştirdiği yeni kompakt sedanı Aegea projesi ile özellikle Ar-Ge alanında dünya çapında bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispatladı. Ford Otosan ise tüm dünyadaki Ford şirketleri arasında kamyon ve ilgili motor ve motor sistemlerinde öncü mühendislik merkezi olurken, dizel motor ve motor sistemleri mühendisliği ile hafif ticari araç geliştirmede ise küresel destek merkezi haline geldi. Böylece Ar-Ge yatırımlarına verdiği öncelik sayesinde Çin’e teknoloji ihraç etme şansını yakaladı. Beyaz eşya sektöründe ilk altı ayda iç satışlar yıllık bazda %10, ihracat ise %5 artış gösterdi. Bu sektörde de lider oyuncu olarak global faaliyetlerimizi genişletme stratejisiyle yatırımlarımıza devam ettik ve Arçelik’in Tayland’daki üretim merkezi projesine başlandı. Enerji sektöründe, ilk altı ayda Akdeniz rafineri marjları Tüpraş’ı olumlu etkiledi. İkinci yarıda İran’la ilgili gelişmeler ve artan kapasite sonucu marjlar üzerinde bir baskı olma ihtimali olsa da Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nin Tüpraş’ı bu baskılardan koruması bekleniyor.” 

“Son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizdeki hızlı değişimler yatırımcıları çok daha temkinli olmaya teşvik ediyor”

Koç Topluluğu olarak yatırımcı güvenini yakından izlediklerini vurgulayan Levent Çakıroğlu, son yıllarda gerek ülkemizde gerekse dünyadaki hızlı değişimlerin yatırımcıları daha temkinli olmaya teşvik ettiğini söyledi. Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: “Bu zorlu döneme karşın Koç Holding sağlam finansal yapısı, güçlü portföy yönetimi ve başarılı politikaları ile kendini dünya ölçeğinde ayrıştırmayı başarmıştır. Son üç yılda üst üste BIST-30 endeksinden daha iyi performans göstererek yatırımcısı için değer yaratmaya devam etmiştir. Dünyadaki emsallerimiz ile karşılaştırıldığımızda yine en yüksek performansı gösteren Holding şirketlerinden biri olduğumuz gözlenmektedir. Ülkemizdeki tüm diğer holding şirketleri ve dünyadaki pek çok holding şirketinin değerlemelerinde net aktif değerlerine önemli iskontolar uygulanırken, Koç Holding çok düşük iskontolar hatta prim ile değerlendirilme ayrıcalığını yaşamaktadır. Halka açılmaya, hissedar değeri yaratmaya ve şeffaflığa büyük önem veren Topluluğumuz açısından yatırımcılarımızın göstermiş olduğu bu güven önemli bir gurur kaynağıdır.”

“Bayrağı daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz”

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde ilk 10’un 5’inde Koç Topluluğu şirketlerinin yer aldığını hatırlatan Levent Çakıroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İhracat Şampiyonları listesinde de 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10’un 4’ünün Koç Topluluğu şirketlerinden oluştuğunu belirtti. Levent Çakıroğlu, dünyada en yüksek net ciroya sahip 500 kurumun sıralandığı Fortune Global 500 listesine ülkemizden bu yıl da dahil olan tek şirketin Koç Holding olduğuna dikkat çekerken, 2014 yılı Türkiye Vergi Rekortmenleri listesinde de Koç Ailesi üyelerinin en üst sıralarda yer almaya devam ettiğini vurguladı. Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyeline olan inancımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Global bir oyuncu olma yolunda kararlılık ile ilerlerken, bayrağı daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.  

“Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratırken, iş kültüründe ve sosyal hayatta eşitlikçi yaklaşımlar geliştirmek için çalışacağız”

Koç Topluluğu’nun sadece ekonomik alanda değil, toplumsal fayda yaratmada da öncü rolüne dikkat çeken Levent Çakıroğlu, Koç Holding’in 2006’dan bu yana yürüttüğü Ülkem İçin Projesi’nin önümüzdeki iki yıl boyunca çok önemli bir alana odaklanacağını belirtti. Ülkem İçin’in 2015 – 2017 temasını Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum olarak açıkladıklarını hatırlatan Levent Çakıroğlu, önümüzdeki iki yıl boyunca toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratırken, iş kültüründe ve sosyal hayatta eşitlikçi yaklaşımlar geliştirmek için çalışacaklarını belirtti.  Ülkem İçin’in yeni temasında hedeflerinden ilkinin ‘Koç Topluluğu bayileri, çalışanları ve yöneticilerine yönelik seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, bu alanda duyarlı işyeri ortamını desteklemek için ilk adımı atmak’ olduğunu vurgulayan Levent Çakıroğlu, diğer hedefleri de şöyle sıraladı: Koç Topluluğu genelinde kadın çalışanların seviyesini ve oranını yükseltmeye yönelik uygulamalar hayata geçirmek; yaratıcı uygulamalar ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile projenin etkisini artırmak; bayiler aracılığıyla yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yerleştirmek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 203,40
En Yüksek: 206,20
En Düşük: 190,20
Değişim 6,49 %
FK: 7,14
PD / DD: 1,27
İşlem Hacmi 3.261.357.490
Toplam Adet: 16.318.208
Ağırlıklı Ort.: 199,86
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • husamettin..14 Ağustos 2015 12:16

    bravo..tebrikler...keşke bütün frmlar sizn gibi olsa.kchldng ömürlük hisse..alın trnlara devredin..