E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşyaver Ali Yazıcı'nın ilk savunması ortaya çıktı---

Başyaver Ali Yazıcı'nın ilk savunması ortaya çıktı

Başyaver Ali Yazıcı'nın ilk savunması ortaya çıktı
23 Mayıs 2017 - 10:52 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri , 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ilk ifadesini mahkemeye verdi

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda gördüğü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Duruşmada, sanıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı savunmasını yapıyor.

İLK İFADESİ: DARBE İLE İLİŞKİM YOK

Habertürk TV'nin haberine göre; Ali Yazıcı, ilk ifadesinde darbe ile bir ilişkisi olmadığını söyledi. Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınında, silahlı olarak duruyordu. Duruşma, Yazıcı'nın ardından diğer isimlerin de savunmalarının alınmasıyla devam edecek.

ENGİN DİNÇ'TEN MÜDAHALLİK TALEBİ

Bu arada, olay tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı olan, halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü yapan Engin Dinç'in avukatları Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç, mahkemeye dilekçe vererek, müvekkilleri adına davaya müdahillik talebinde bulundu.

Dilekçede, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının ifadesini aldığı gizli tanık "Şapka"nın, darbecilerin, olay günü "Dinç'in konutundan jandarma timlerince alınması, Akıncı Üssü'ne getirilerek, muhafaza edilmesinin planlandığını" söylediği belirtilerek, darbecilerce "derdest edilmesi planlanan Dinç'in suçtan doğrudan zarar gördüğü" ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baba 23 Mayıs 2017 17:25

    şimdi bu adiler üç öğün yemek kalorifeli bina ranzası yatağı kac yıldızlı otel gibi hayat muhteşemm ooohhh bu millet bunları kazığa oturtmaalııı