E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBasketbol dünyası yasta... ---

Basketbol dünyası yasta...

Basketbol dünyası yasta...
28 Ağustos 2015 - 15:50 borsagundem.com

Renkli karakteri ve smaçlarıyla hatırlanan efsane pivot Darrly Dawkins, 58 yaşında hayatını kaybetti.

Philadelphia 76'ers, New Jersey Nets, Utah Jazz ve Detroit Pistons gibi NBA takımlarında forma giymiş 'Chocolate Thunder' lakabıyla anılan Darrly Dawkins, 58 yaşında, geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

NTV Spor 'da yer alan habere göre; parkede atletik yeteneği ve eğlenceli karakteriyle dikkati çeken efsane pivot, unutulmaz smaçlarıyla da NBA tarihine geçmişti. Smaçlarına verdiği lakaplarla tanınan Dawkins, NBA tarihinde pota kıran ilk oyuncu olmuştu.

1975 yılında Sixers tarafından 5. sıradan draft edilen 2.11'lik pivot, tarihte liseden direkt olarak NBA'e giden ikinci basketbolcu olmuştu. Dawkins, yaşadığı kumar ve alkol problemleri nedeniyle All-Star seviyesine hiçbir zaman erişemese de, smaçlarıyla NBA seyircisinin gönlünde taht kurmayı başarmıştı.

2007 yılında Türkiye 'ye gelen Darrly Dawkins, burada yaptığı açıklamada, "Profesyonel olma kararını üniversiteden sonra alsaydım, Kareem Abdul-Jabbar'ın yanında ismim yazılırdı" iddiasında bulunmuştu.

Renkli ve esprili kişiliğiyle hatırlanacak Dawkins, 90'lı yılların başında İtalya 'da Milano forması giymişti. Dawkins, bir süre Harlem Globetrotters şovunda da yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)