E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşçı, Erdoğan'dan randevu istedi---

Başçı, Erdoğan'dan randevu istedi

Başçı, Erdoğan'dan randevu istedi
02 Mart 2015 - 07:22 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli yüklendiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, kendisinden randevu talep etti

Umre ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sert eleştiriler yönelttiği Merkez Bankası Başkanı Başçı’nın görüşme talebi olduğunu belirterek, “Çağırıp konuşacağız tabii” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sert eleştiriler yönelttiği  Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın görüşme talebi olduğunu belirterek, “Bu arkadaşı çağırıp konuşmadığımızı kim söylüyor? Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız tabii” dedi.

Erdoğan,  Umre ziyareti için Suudi  Arabistan’a giderken uçakta gazetecilerin Merkez Bankası’nın faiz politikasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merkez Bankası’nda paralel yapı var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Merkez Bankası’ndaki arkadaşlarımızın paralel yapıyla ilişkili olduklarına doğrusu ihtimal vermiyorum. Alt takımlarda bu tip insanlar var mıdır, yok mudur? Bunların incelemesini yaptık, yapıyoruz. Fakat üst makamda, karar alma mekanizmasındaki arkadaşlar için böyle bir şey söylemem. Ben cumhurbaşkanı olarak eleştirimi yaparım, yapabilirim. Buna kimsenin de müdahale etme yetkisi yok.”

Erdoğan, ‘Merkez Bankası Başkanı ile görüşecek misiniz?’ sorusuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Arkadaşı çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız tabii. Ama onun bağlı olduğu sayın bakanla bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Şimdi burada bu uyarılar yapıldığı halde artık biraz kendine çeki düzen ver.”

Rahatsızlığını bilmiyordum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta Perşembe günü makamına gitmeyerek,  sağlık kontrolü yaptıran Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın rahatsızlığını duymadığını belirterek, “Böyle bir rahatsızlık geçirdiyse şimdiden gecikmeli de olsa geçmiş olsun derim. Onu oraya getiren, onayını veren benim, büyük umutlarla oraya getirdik. Ama bu benim kendi görüşlerimi söylemeyeceğim anlamına gelmez” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İSMAİL 02 Mart 2015 13:47

    ARTIK ESKİ ERDAĞAN DEGİL BEN OLSAM MERKEZİN YERİNDE HEMEN İSTİFA EDRİM NEYAAPRSA YAPSIN YİGİT BEYLE

  • RONIN02 Mart 2015 09:59

    DEMEKKI GETIRMENIN SEBEBIDE BUYMUS.....PARAMIZI PUL ETTININZ DAHA HALA NE KONUŞULUYOR.

  • fenasi02 Mart 2015 09:03

    ya babanın oğlu mu babanın uşağı mı? Adam onuruyla işini yapıyor, istifa edip gitmekte de hiç duraksamayacak bir kişilikte. ekonomideki çöküntünün üzerine yıkılmasından ötürü kalıyor hala. Beğenmiyorsan bulursun bir yolunu gönderirsin. şamar oğlanı yaptık böyle değerli bir adamı ya!

  • turgay02 Mart 2015 08:53

    Danışıklı dövüş

  • tg02 Mart 2015 08:35

    Sn.Babacan ile birlikte gidip ikna etmeliler.

  • Ortalık02 Mart 2015 08:12

    Çağırıp başbaşa konuşmak lazım. Böyle ağır sözler yanlız kutularında dolarınolanlara yaramıyor mu? Bu ağır sözlerin zamanlamasını ben anlayamıyorum.

  • Erol Teksan02 Mart 2015 07:40

    Yağmur yağsa paralelden bilicez hale geldik.