E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım'dan borçlu esnafa müjde---

Başbakan Yıldırım'dan borçlu esnafa müjde

Başbakan Yıldırım'dan borçlu esnafa müjde
28 Haziran 2016 - 12:05 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmada borçlu esnaflara faizlerin silineceği müjdesi verdi.

Başbakan Yıldırım, İsrail ile imzalanan mutabakat için "Bu mutabakat kolay olmadı" dedi. Rusya ilişkilerine de değinen Yıldırım, atılan son adımlarla normalleşme sürecinin başladığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında AK Parti milletvekillerine seslendi.

Konuşmasında İsrail ile imzalanan mutabakata değinen Binali Yıldırım, Mavi Marmara saldırısı sonrası kesilen diplomatik ilişkiler varılan mutabakatla normalleşme sürecine girmiş bulunuyor. Bu mutabakat kolay olmadı" dedi.

Türkiye'nin ilişkilerin normalleşmesi için 3 şartı olduğunu hatırlatan Başbakan, şunları söyledi:
"Özür, tazminat ve Gazze'ye erişimin kolaylaştırılması... 2013'te İsrail resmen özür diledi. Mutabakatın iki şartı da dün varılan görüşmelerle tamamlanmış oldu. Bugün imzalar atıldı. Öncelikle Mavi Marmara şehitleri için tazminat talebi karşılanmış oldu.

"GAZZE'DEKİ ÇİLE SONA ERECEK"

Uzun ve yorucu görüşmeler sonucu varılan mutabakatla Filistinli kardeşlerimiz nefes alacak, Gazze'deki çile sona erecek. Bu cuma Mersin'den hareket edecek gemi 10 bin ton üzerinde insani yardımı inşallah Aşdod Limanı ve ardından Gazze'ye ulaştırmış olacağız.

Kaba inşaatı bitmiş olan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'ni de tamamlayacağız. TOKİ konut projelerini de tamamlanacak. Evleri yıkılan kardeşlerimizin ev imkanı giderilmiş olacak.

Bu mutabakatla birlikte elektrik ve su sorunlarını çözmenin yolunu da açmış bulunuyoruz. Bu mutabakat Filistinli kardeşlerimizin yaşam şartlarını iyileştirecek. Mutabakatla ilgili görüşmelerin bütün süreçlerinde Filistinli kardeşlerimizle iletişim halinde bulunduk, gelişmeleri paylaştık.

Gelinen bu noktadan memnunuz. Türkiye, Filistin'in haklı davasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de yanında olacaktır. Bunu söylem ve eylemlerimizle ortaya koyduk.

"RUSYA İLE NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI"

Yıldırım, atılan adımlarla düzelme sürecine giren Rusya ile ilişkilerine de değindi.

"İsrail gibi Rusya ile atılan adımlar da normalleşme kararlılığımızın göstergesidir" diyen Yıldırım, "Önemli gelişmeler olduğunu paylaşmak isterim. Hem ekonomik hem tarihi önemi olan ilişkilerimizin düzeltilmesi için yapıcı bir tutum izledik. İki lider arasındaki dolaylı temaslar nihayet sonuç verdi. Karşılıklı yazışmalar Türkiye ve Rusya arasındaki buzların çözülmesini sağlamış gözüküyor" diye konuştu.

Yıldırım şöyle devam etti: Böylece Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecinin başladığını da söyleyebiliriz. Her iki ülke halkı için hayırlı olsun. İşlerin bu noktaya gelmesinde Birçok gayret ve emek var. Kazakistan, Azerbaycan ve bölge ülke liderlerinin çabaları için şükranlarımızı sunuyoruz.

33'ÜNCÜ FASIL AÇILIYOR

AB ile yürütülen müzakerelere de değinen Yıldırım, "18 Mart'ta yapılan Türkiye AB zirvesinde 33 nolu fasıl Hollanda dönem başkanlığı dolmadan müzakereye açılacaktır, bunun kararı verilmiştir, hayırlı olsun" dedi.

Yıldırım, "İlgili bakanlarımız 30 Haziran'da Brüksel'de hazır bulunacak ve bir faslın daha açılışını gerçekleştirecektir. Bu faslın açılmasıyla birlikte Avrupa Birliği yolundaki çalışmalar daha da ivmelenecektir" şeklinde konuştu.

"AB TARİHİNDE DÖNÜM NOKTASI"

İngiltere'nin ayrılma kararıyla Avrupa Birliği'nin yeni ve zorlu bir döneme girdiğini ifade eden Başbakan, "Birleşik Krallık'ın ayrılışı AB tarihinde ilk ve önemli bir dönüm noktasıdır. Son yıllarda kendi değerlerinden uzaklaşan AB bunun bedelini ödemeye başlamıştır. AB'nin alınan kararı iyi okuyarak kucaklayıcı bir vizyon anlayışında olması hayati bir önem taşıyor" değerlendirmesini yaptı.
Türkiye olarak birliğin güçlenerek devamından yana olduklarına işaret eden Yıldırım, ayrılık kararı sürecinde Türkiye üzerinden yapılan ayrımcı söylemleri hatırlattı ve şöyle devam etti:
"Avrupa Birliği'ni var eden değerlerin düşmanı olan ırkçılığa karşı mücadele yoğun bir şekilde sürdürülmelidir. Bu konuda AB maalesef yalnız değildir, İslam karşıtlığı dünyada giderek zemin kazanmaktadır. ABD seçimleri öncesinde İslam karşıtı söylemlerden rahatsız olduğumuzu da belirtmek isterim."

ESNAFLARIN BORCU SİLİNİYOR

Başbakan Yıldırım'ın esnaf ve çiftçilere bazı müjdeleri oldu. Sözlerine "Birkaç yeni düzenleme ve müjdeyi paylaşmak istiyorum" diye başlayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz, hayırlı olsun. Esnaflarımız borcun ana parasını ödeyecek ayrıca bu ana para da yeniden yapılandırılacak.
Birkaç müjdemiz de tarımla uğraşanlar için var. Çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'nin geleceği tarımdadır. Kalkınmada tarım ve hayvancılığın payını artırmak ana hedeflerimizden biri olacaktır. Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) satmak isterse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler.

Piyasaları yakından takip ediyoruz. Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması nedeniyle TMO devreye girmiyor gerekirse girecek. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak özellikle Trakya'da buğday fiyatları düşüş eyleminde. Bu nedenle TMO hububat müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duymuştur.

Kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata kaliteye göre yüzde 7 prim uygulanacak. Ton başına kesilen boşatma ücretini de kaldırmış bulunuyoruz. Tarım sektörüne desteklerin 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 19 milyar 590 milyondur."

MUHTAR VE MÜFTÜLERE EVLENDİRME YETKİSİ

Binali Yıldırım, köy muhtarları ile il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi verileceğini de açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahmıyım lenn28 Haziran 2016 12:48

    ben hayatımda bilgisayara 1 kere para veririrm 2 .vereck kadar saf değilip.

  • hep çapraz28 Haziran 2016 12:35

    ne fark ederki tc yim kimlerin yönettiği.tc vatandaşı görünümlü urtdışının yerleştirme yurdu gibi siyasi yönetim yada yurdışının vatandaşı değilmi.en azından vatn vatan diye sömürülmekden yalanlardan bıktık.gercekler daha olumlu

  • tahminimde sanırım gene yanılmayacağım..28 Haziran 2016 12:32

    sanırım 3 ay bile sürmeyecek istifa ve erken secim

  • her daim istikarar28 Haziran 2016 12:29

    şahsi olarak ben.2012 yılında ve herdaim siyasetde hedef 2021 değipde 2012 yılına kadar sermaye araçlarındaki ağırlığı baz alındığında global kerız sonuçu panikleyip tiçari siyasi faliyetlerin teminat altına verildiği hisse senetlerini panikle satıp öncesinde sevinen sonrasında ise pişman olup ne yapacağını bilmeden her türlü istismar girişimlerine baş vurun başka siyasi tiçari yapılaşma hiç bilmem

  • TAHMİN..İNADINA İSTİKRAR28 Haziran 2016 12:15

    12 YIL TL BAZLI HIRSIZLIK VE MAL MÜL EDİNMENİZİN NETİÇESİNDE FAKİRDİNİZ ZENGİN OLDUNUZ FAKİR KALACAK VE TARİHDE HIRSIZ YÖNETİM VE İLİŞKİLERİ DİYE YER ALACAKSINIZ