E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım: 'Yeni sayfa için FETÖ'yü iade edin'---

Başbakan Yıldırım: 'Yeni sayfa için FETÖ'yü iade edin'

Başbakan Yıldırım: 'Yeni sayfa için FETÖ'yü iade edin'
19 Şubat 2017 - 07:42 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Görüşmede Rakka operasyonu ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı. Yıldırım'ın ABD ile yeni sayfa açılması için FETÖ'nün iadesini istediği belirtildi.

Başbakan Yıldırım, Almanya'yı ziyareti kapsamında katıldığı 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir araya geldi. Commerz Bank binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme, 50 dakika sürdü. Görüşmenin 30 dakika planlandığı ancak "Çok olumlu" geçmesi nedeniyle beklenenden uzun olduğu ifade edildi.

RAKKA ELE ALINDI

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. Görüşmede, El-Bab operasyonunda gelinen aşama ve Rakka operasyonu ele alındı. Deaş ile mücadelede ortak hareket edilmesi ele alınırken, Yıldırım'ın PKK ile YPG'nin aynı olduğuna ilişkin görüşünü yenilediği öğrenildi.

FETÖ'NÜN İADESİ

Görüşmede Türkiye - ABD ilişkilerinin geliştirilmesi de ele alınırken; Yıldırım'ın Fethullah Gülen'in iadesi için ABD Adalet Bakanlığı'na gereken tüm evrakların iletildiği ve "İadesinin Türkiye halkı açısından önemli olduğu"nu söylediği de öğrenildi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede "Yeni ABD Yönetimi’yle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun altını çizmiş, bu konudaki beklentilerimizin ABD Yönetimince karşılanmasının ilişkilerimizde yeni bir sayfa açacağından" da bahsedildiği bildirildi.

FETÖ'DEN FARKI YOK

Yıldırım'ın "FETÖ’den bir farkı olmayan DAEŞ gibi radikal örgütlerle mücadelede de Türkiye ve ABD’nin birlikte hareket etmesi gerektigini, Suriye’deki istikrarsızlığa kalıcı bir çözüm bulunması ve bölgenin PKK/PYD dahil her türlü terörden arındırılması konusunda iki köklü müttefik olan ABD ve Türkiye’nin tam uyum içinde çalışmaları gerektiğini" söylediği de kaydedildi.

YENİ BAŞLANGIÇ

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in de yeni ABD yönetiminin de Türkiye ile ilişkilerde yani bir başlangıç yapmayı arzu ettiklerini söyleyerek, "Terörle mücadeleden bölgesel işbirliğine her konuda Türkiye ile esasen yoğun olan diyalogun daha da geliştirilerek sürdürülmesine hazır olduklarını" söyledi. Kıvanç El / Milliyet 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)