E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu---

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu
27 Ekim 2016 - 10:39 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilecek Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Dokuzuncu Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyinin Dokuzuncu Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

İstanbul Finans Merkezi ile adımlarımızı attık, inşaatı için kapsamlı altyapı çalışması hızla devam ediyor. Bölgesel ve küresel anlamda önemli bir finans merkezi oluşturmayı planlıyoruz.

50 bin çalışanı 30 bin iş amacıyla gelip giden insanın olacağı büyük bir merkezi geliştirmiş olacağız. Geçtiğimiz günlerde finans merkezinin temelini attık.

Bugün enine boyuna bütün konuları değerlendireceğiz ve sizlerin görüş ve önerileri bundan sonra ekonomi dünyamız için yapacağımz yeni yapısal dönüşümler için de önemli bir zemin oluşturacaktır.

Bir şeyi sizlerle açık açık paylaşmak istiyorum. Türkiye son 14 yılda çok önemli işler başardı. Bunları hangi alanlarda yaptı? Türkiye yapısal reformlar gerçekleştirdi. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar attık. Kalkınma ve ekonomi alanında da kaydedeğer işler yaptık.

BU KRİZİN SORUMLUSU GELİŞMİŞ ÜLKELERDİ

Dünya ekonomisi 2008'de büyük küresel bir krizle karşı karşıya kaldı. Bu krizin sorumlusu gelişmiş ülkelerdeki yanlış yatırımlardı. Bundan sonra da ne oldu? Küresel anlamda güven bozuldu. Ülkeler birbirine güvenmedi. Piyasalar daha tedbirli hareket etmeye başladı. Böyle olunca küresel finansmanın ticareti azaldı. Bir anlamda dünya ekonomisi büyümek yerine daraldı. Bazı ülkeler için bu durum fırsat oldu bazıları için felaket.

Türkiye ortaya koyduğu kararlı politikalar ile bu krize ilacın istihdam olması gerçeğinden hareketle büyümemizi sürdürdük. Hele şartların en zor olduğu 2015 yılında Türkiye yüzde 4 büyümeyi yakaladı.

Türkiye olarak biz 2009'da başlayan ve hala da devam etmekte olan küresel krizde ortaya koyduğumuz kararlı politikalar ve küresel krizin ilacının yatırım, istihdam, üretim olması gerektiği gerçeğinden hareketle, 2009 dışında 27 çeyrek boyunca büyümemizi sürdürdük. Türkiye dünyanın birçok ülkesinden her bakımından daha güvenli bir ülkedir.

15 TEMMUZ GECESİ TÜRK MİLLETİ EKONOMİYİ DE TEMİNAT ALTINA ALDI

Yakın bir zaman önce Türkiye çok önemli bir tehlikeyi atlattı. Bu millet bu tehlikeyi bertaraf etti. O gün sadece darbe bastırılmadı. O gün Türk milleti ekonomiyi de teminat altına aldı. Silahlı bir darbe teşebbüsünü silahsız bir güçle alt eden bir ülkeden bahsediyoruz. Ülkeyi karatmak isteyenlere hak ettikleri ders verilmiştir. Kamunun bütün kurumları darbeden sonra tıkır tıkır işleri görmeye devam etti. Ekonomimiz gücünü korudu sarsıntı yaşamadık.

Biz yönetim olarak görevimiz sizlerin işini kolaylaştırmak iş yapma kararlılığınızı artırmak. İşi üretimi yatırımı siz yapacaksınız. Ürettiğiniz malı siz pazarlayacak, parayı siz kazanacaksınız bize düşen görev de sizin önünüzü açmak çözüm üretmek engelleri kaldırmak. Onun için özellikle sizden şunu istiyorum. Burada siyaset yapmayın, her şeyi açık açık söyleyin. Bundan sonra işleriniz zora girer diye düşünmeyin. Gerçekleri bizden saklarsanız üzülürüz. Bu ülkeye yatırım yapmışsınız. Sizler taş üzerine taş koyan, istihdam oluşturan, herkesin başımız üzerinde yeri var. Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse yabancı gözüyle bakmayız. Bu ülkeye yatırım yapanlar hiçbir ayrım yapmadan imkanlardan yararlanacaksınız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)