E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Davutoğlu'ndan sürpriz toplantı---

Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz toplantı

Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz toplantı
04 Mayıs 2016 - 21:20 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu bugün saat 11.00'de MYK toplantısına başkanlık edecek ve ardından basın toplantısı düzenleyecek. AK Parti'de yeni isimler de konuşulmaya başlandı. Öne çıkan isim Yıldırım

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 11.00'de Ak Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin hemen ardından Başbakanlık kaynakları, Davutoğlu’nun bugün 11.00’de MYK’yı toplayacağını bildirdi. Bu toplantıda Davutoğlu’nun olağanüstü kongreye gitme ve kongrede yeniden aday olmama kararını açıklaması ve toplantının ardından basına açıklama yapması bekleniyor. Kongreyle birlikte hem Ak Parti Genel Başkanı ve yönetiminin hem de yeni hükümetin kurulması süreçleri yaşanacak.

Yıldırım öne çıkıyor

Tek adayla gidilmesi beklenen kongrede söz konusu koltuklar için başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ismi öne çıkıyor. Bu ismin de Erdoğan’ın işaret edeceği isim olacağı kulislerde konuşuluyor.

Başbakanlık’ta toplantı

Görüşmenin ardından yeniden Başbakanlık Konutu’na dönen Davutoğlu burada kendisine yakın isimlerden Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kurmayları, danışmanları, bazı milletvekilleri, Konya İl Başkanı AHMET SORGUN ile bir araya geldi. Konutta Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, oğlu Mehmet ve kızı da yer aldı. Davutoğlu, bugün vereceği mesajlara dair de kurmayları ile çalışma yaptı.

28 Ağustos 2014’ten bu yana Başbakanlık koltuğunda bulunan Davutoğlu ile Erdoğan arasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı, HDP’lilerle yapılan Dolmabahçe açıklaması, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde aday belirleme süreci, 7 Haziran’dan sonra koalisyon kurulup kurulmayacağı, Ak Parti MKYK listesi, Şeffaflık Paketi’nin TBMM’ye gelmesi, çözüm sürecinin yeniden başlaması, Davutoğlu’nun olası ABD ziyareti, dokunulmazlıkların kapsamının genişlemesi, yeni Anayasa ve başkanlık, atamalar gibi konularda anlaşmazlık olduğu iddiası kulislere yansımıştı. Sosyal medyada ise Davutoğlu’nun başkanlık sistemine sıcak bakmadığı iddia edilmişti.

Başbakanlık koltuğunda 20 ay görev yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 5 yıl yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı koltuğundan ayrılarak Başbakanlık koltuğuna oturdu.

Yaklaşık 20 ay Başbakanlık yapan Davutoğlu, “Çözüm süreci”, “Ekonomi”, “Güvenlik”, “Paralel yapı ile mücadele” başlıklarında yeni mekanizmaları yaşama geçirdi.

Davutoğlu’nun Başbakanlığı sürecinde kritik birçok gelişme yaşandı. Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosluğu’nun 49 personelinin MİT’in operasyonu ile kurtulduğunu Azerbaycan’da açıklayan Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasına yönelik Şah Fırat Operasyonu’nu da yönetti.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü ve Dolmabahçe’de, Aleviler, Romanlar, işçiler, kanaat önderleri, akademisyenler, sanatçılar, doktorlar, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen kanaat önderleri, korucular ve son olarak da çocuklar ile buluşmalar gerçekleştirdi.
7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarı kaçıran Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için CHP, MHP ve HDP’nin kapısını çalarken Başbakan, siyasi literatüre “İstikşafi görüşme” kavramını soktu.

23 Temmuz gecesi yapılan güvenlik zirvesinde alınan kararla yaklaşık 3 yıldır duran PKK’ya yönelik operasyonlar da başladı. Diyarbakır Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Şırnak gibi birçok ilçede hendek ve barikatların kurulması üzerine operasyonlar başlatıldı.

1 Kasım seçimine 3 dönem kuralı olmadan partinin ağır topları ile yeniden giren Davutoğlu, yüzde 49.5 oy alarak tek başına iktidarı yakalamayı başardı.

Erken seçim konuşuluyor

Bu gelişmelerin ardından Ankara’da erken seçim senaryoları da konuşulmaya başlandı. Kulislerde anketlerdeki son rakamların HDP’nin ve bir genel başkan değişimi olmazsa MHP’nin baraj altında kalabileceğini gösterdiği konuşuldu. Bu nedenlerle Erdoğan’ın ve Ak parti’nin yeni Anayasa çalışmalarını zamana yayarak yaz sonu ya da sonbaharda erken seçimi Gündeme alabilecekleri iddiası başkentte gündem başlıklarından biri oldu.

Abdülkadir Selvi: Davutoğlu kongrede aday olmayacak

 

AK Parti kongreye gidiyor!

 

İşte AK Parti'nin kongre tarihi

 

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)