E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani'den referandum resti---

Barzani'den referandum resti

Barzani'den referandum resti
11 Mayıs 2017 - 14:00 borsagundem.com

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sekreteri Mele Bahtiyar, Irak hükümetinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bağımsızlık referandumunun yapılmasını kesinlikle önleyemeyeceğini söyledi

Barzani'ye yakın Rudaw'ın haberine göre, Irak hükümetinin, anayasanın izin vermediğini öne sürerek referandumun yapılmasını önlemeye çalıştığını dile getiren Mele Bahtiyar, “Irak kendisini medeniyet beşiği olarak tanıtıyor. Biz medeniyet beşiği ol demiyoruz. En azından makul bir devlet ol, milletimizin görüşünü almamızı kabul et. Hangi hakla Irak hükümeti bizim yerimize karar veriyor?” dedi.

Referandumun ulusal bir mesele olduğunu ve demokrasi süreciyle ilgili olduğunu vurgulayan Bahtiyar, şunları söyledi: “Bu konu birey ve toplumun hakkıdır. Madem anayasa demokrasi temeline dayanıyor biz de bundan istifade ederek demokrasi sürecine hizmet edecek şekilde, anayasa çerçevesinde referandumu gerçekleştireceğiz.”

Bağdat yönetiminin “referandumun anayasaya aykırı olduğu açıklamalarına” tepki gösteren KYB'li yetkili, şöyle devam etti: “Keşke bunun söyleyeceklerine 10 yıl önce anayasanın 140'ıncı maddesini uygulayarak, Kerkük, Şengal ve Hanekin başta olmak üzere tartışmalı bölgeler Kürdistan Bölgesi'nin idaresine alınsaydı. Veya tartışmalı bölgelerde referandumun yapılmasını öngören söz konusu maddenin son aşaması yerine getirilseydi. O bölgelerde referandum yapılsaydı. O zaman Irak hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM), kamuoyu, Araplar, Türkmenler ve herkes için; milletimizin çoğunluğunun o bölgelerin Kürdistan'a yeniden katılmasını destekleyip desteklemeyecekleri ortaya çıkardı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)