E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBarclays dolandırıcılık suçlamalarını reddetti---

Barclays dolandırıcılık suçlamalarını reddetti

Barclays dolandırıcılık suçlamalarını reddetti
24 Temmuz 2014 - 20:35 borsagundem.com

Barclays, denetleyici kuruluşlarla ve yasal kuruluşlarla yakın çalışmaya, New York Başsavcısı ile işbirliği yapmaya devam etmektedir"

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays, geçen ay New York Başsavcılığı’nın ABD’deki operasyonlarında, yatırımcıları bilerek yanlış yönlendirmiş olduğu yönünde hazırlanan iddianamenin "haksız" olduğunu savundu.

New York Başsavcılığı’nın geçen ay hazırladığı iddianamede, Barclays’i belgelerde sahtecilik yapmakla ve bazı yatırımcıları saldırgan ticari durumlardan korumak için hali hazırda var olan sistemler hakkında bilerek yanlış bilgi vermekle suçlamasının ardından, Barclays yazılı bir açıklama yaparak iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Açıklamada, "Biz söz konusu davanın haklı olduğuna inanmıyoruz. Barclays, denetleyici kuruluşlarla ve yasal kuruluşlarla yakın çalışmaya, New York Başsavcısı ile işbirliği yapmaya devam etmektedir. Buna rağmen biz davanın haklı olduğuna inanmıyoruz. Hissedarlarımıza, müşterilerimize ve çalışanlarımıza kendi pozisyonumuzu savunmak gibi bir sorumluluğumuz var" ifadeleri kullanıldı.

New York Başsavcılığı’nın iddianamesinde, banka, fiyatların gizli tutulmasına olanak sağlanan "kara havuz" işlemleri ile ilgili yatırımcıları yanlış yönlendirmekle suçlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)