E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBantaş'ta pay geri alım kararı---

Bantaş'ta pay geri alım kararı

Bantaş'ta pay geri alım kararı
12 Kasım 2015 - 17:57 borsagundem.com

Bantaş Ambalaj pay gerim alım kararı aldı

Bantaş Ambalaj Sanayi, bugün Payların Geri Alımı Politikası kararı aldığını KAP'a yaptığı açıklamada duyurdu. Şirket, ödenmiş sermayesinin %10’unu geçmeyecek şekilde 3 yıl süre içerisinde pay geri alımı yapacağını belirtti.
 
Bantaş Ambalaj Sanayi'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Şirket” veya “BANTAŞ”), Sermaye Piyasası Kurulu’nun (“SPK”) 03.01.2014 tarih ve II-22.1 sayılı “Geri Alınan Paylar Tebliği” (“Tebliğ”) çerçevesinde pay geri alım politikasını aşağıdaki şekilde düzenlemiştir. Kurul’un yapacağı yeni düzenlemeler çerçevesinde bu politikalar da revize edilip güncellenebilir. Pay geri alım sürecine ilişkin her türlü işlem, Sermaye Piyasası Kurulu’nun konuya ilişkin yasal düzenlemeleri çerçevesinde gerçekleştirilir.

PAY GERİ ALIM PROGRAMININ SÜRESİ

Genel Kurul tarafından onaylanmış pay geri alım programının süresi Tebliğ’de belirtilen süreye paralel olarak azami üç yıldır.

PAY GERİ ALIM ORANI

Şirketin geri alacağı payların toplam nominal değeri, daha önceki alımlar dahil olmak üzere şirketin ödenmiş sermayesinin %10’unu aşamaz. Geri alınan paylardan program süresince elden çıkarılanlar bu oranın hesaplanmasında indirim kalemi olarak dikkate alınmaz. Bu oran SPK’nın alacağı değişiklik kararları ile farklılaşabilir.

YETKİLENDİRME ve YÜRÜRLÜK

Şirket Yönetim Kurulu, söz konusu işlemi Genel Kurul'dan alacağı yetki ile icra eder. Söz konusu yetki, Yönetim Kurulu tarafından sunulan geri alım programının Genel Kurul toplantısında onaylanması suretiyle verilir. İşbu pay geri alım politikası 12.11.2015 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile alınmış olup, bu politikada yapılacak değişiklikler Yönetim Kurulu onayına tabidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,63
En Yüksek: 13,79
En Düşük: 13,00
Değişim 2,71 %
FK: 14,86
PD / DD: 2,68
İşlem Hacmi 47.394.186
Toplam Adet: 3.524.262
Ağırlıklı Ort.: 13,41
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)