E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBankaların kötü kredileri AB ekonomisini frenliyor---

Bankaların kötü kredileri AB ekonomisini frenliyor

Bankaların kötü kredileri AB ekonomisini frenliyor
22 Şubat 2017 - 20:53 borsagundem.com

AB'de bankaların kötü kredileri istenen hızda gerilemiyor ve bu da bankaların karlılıklarını ve kredi performanslarını olumsuz etkiliyor.

AB finansal hizmetler komiseri bugün yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan bankaların kötü kredilerinin finansal krizden bu yana yaklaşık 10 yıldır azalma gösterdiği ancak bu azalmanın AB'nin canlanmaya çalışan ekonomik toparlanmasına engel olmayacak düzeyde hız kazanmadığını belirtti.

Avrupa Birliği'nin danışmanlardan oluşan kolu Avrupa Komisyonu bu tip varlıkları absorbe edebilecek ikincil piyasayı güçlendirmek için yasal düzenlemeler örneğin enformasyon standartları getirmek gibi yollar arıyor.

Bu konu aynı zamanda Nisan ayında yapılacak olan euro bölges maliye bakanlarının toplantısında da gündem maddeleri arasına alındı.

Valdis Dombrovskis konuya ilişkin açıklamasında "Performans dışı kredilerin gerilediği doğru ancak bu çok yavaş bir hızda gerçekleşiyor ve bu da bankaların karlılıklarını ve kredi kapasitelerini olumsuz etkiliyor. Üye ülkelerden bir kaç tanesi daha bu durumun aciliyetine uygun şekilde gereken hayati reformları uygulamaya geçirmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)