E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankaları hacker korkusu sardı---

Bankaları hacker korkusu sardı

Bankaları hacker korkusu sardı
31 Ekim 2014 - 11:18 borsagundem.com

JP Morgan'ın bu yıl yaşadığı hacker saldırısının ardından bankacılık sektörünün siber saldırılara ne kadar hazır olduğu tartışılmaya başlandı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankacılık sektörünü en çok tehdit eden faktörlerin başında hackerlar geliyor. İnternet bankacılığının yaygınlaşması ve internet korsanlarının dünyanın en büyük bankalarından bilgi sızdırabilmesi bankacılık sektöründe tedirginlik yaratmaya başladı.

Nisan ayında JPMorgan, 76 milyon hane halkının ve 7 milyon küçük işletmenin kişisel bilgilerinin hackerlar tarafından çalındığını duyurmuştu. Hackerların telefon, adres, e-mail, sosyal güvenlik numarası başta olmak üzere pek çok bilgiyi elde etmesinin ardından yetkililer internet bankacılık sisteminin güvenliğini sorgulamışlardı.

Dünyanın en büyük bankalarından birisi sayılan JPMorgan,  siber güvenlik konusunda dünyanın en gelişmiş bankalarından birisi. Geçen yıl siber güvenlik için 250 milyon dolar harcayan JPMorgan, önümüzdeki beş yıl içerisinde bu rakamı 500 milyon dolara çıkartacak.

Washington merkezli Uluslararası Araştırmalar Derneği araştırmacısı James Lewis, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede JPMorgan’ın siber saldırılar karşısında yüksek önemde bilgilerini koruyabilmesinin önemli olduğunu ve hackerların sadece düşük önemde verileri çalabildiğini belirtti. Yüksek önemde bilgilerin çalınmamasının iyi haber olduğunu belirten Lewis, gerçekleşen olayın sektördeki risk seviyesini doğru gösterdiğini belirtti.

New York Finansal Servisler Departmanı Bankacılık Düzenleme bölümü başkanı Benjamin Lawsky, siber saldırılar ile ilgili yaptığı açıklamada finansal sistemin büyük siber saldırılara maruz kalacağını beklediğini belirtti.

İnternet bankacılığının ulaştığı noktada bugün kredi kartı işlemleri, sermaye piyasası işlemleri, kredi başvuruları başta olmak üzere pek çok işlem tek bir sistem üzerinden yapılıyor. Uzmanlar bütün bankacılık hizmetlerinin tek bir elde toplanmasının hackerlar için avantaj sağladığını belirtiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)