E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalara gelen satışlar BİST'i baskılıyor---

Bankalara gelen satışlar BİST'i baskılıyor

Bankalara gelen satışlar BİST'i baskılıyor
17 Temmuz 2018 - 09:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yabancıların bankacılık hisselerine yapmış olduğu satış baskıyı artırıyor

Bankalar OUT

Cuma günü Fitch, Türkiye’nin notunu bir kademe indirip negatif izlemeye almıştı. Haftaya başlarken dolar sakinken son dönemde aşırı satış yemiş borsa, tepki vererek iyimser başlangıç yaptı.  BIST 100 seans başında 1100 puanlık artışla 91,044’i gördü ve ilk seansı artıda kapattı.  Ancak bir sorun ortaya çıktı: Moodys, Türk bankacılık sektöründe % 2.9 olan sorunlu krediler oranının 1 yıl sonra % 4’e çıkacağını ve bunun kredi notu için negatif olacağını açıkladı. (Toplam krediler 2.3 trilyon TL olduğundan yaklaşık 25 milyar TL kredi takibe düşecek demek oluyor) Başta GARAN olmak üzere tüm banka hisselerindeki satışlar gün boyu sürdü. Gün sonunda Banka Endeksi % 2.93 düşerken, Banka Endeksinin kaybı 9 Temmuz’da Kabine açıklanmasından beri geçen 7 günde % 20’ye, 2018 yılbaşından beri ise % 36’ya ulaştı. 

Ancak borsa, farklı hisselerden oluşan bir Pazar olduğunu dün gösterdi. Banka hisseleri endeksi aşağı çekerken sanayi endeksi % 0.42 artış sağladı. Yurtdışından ihale alması beklenen Tekfen Holding, tarihi rekor fiyatlara ulaştı. 6 aylık beklentileri iyileşen THY hacimli bir şekilde yükselişini sürdürdü. Bu sayede BIST 100 Endeksi dünü sadece % 0.17 eksi kapattı. 

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin artmasıyla Çin'de büyüme hızında bir miktar yavaşladı. Birinci çeyrekte % 6.8 büyüyen ekonomi, ikinci çeyrekte % 6.7 büyüdü.  Çin büyüme verisinin ardından Asya borsalarında hafif kayıplar yaşanırken emtialarda satışlar daha sert oldu. Petrol % 2 düşerken paladyum ve Platin % 1 düştü. 

Bugün önemli bir veri yok. Asya ve Avrupa piyasalarına paralel olarak Yatay bir başlangıç gözüküyor.

STRATEJI

“88,000 seviyesine yaklaştıkça alım öneririz” demiştik. Çünkü 3 günde % 10 düşen borsada alıcıların gelme noktası olarak gözüküyor. Eğer o kırılırsa 85 binli seviyeler gündeme gelebilir. Ancak tepkinin devamı ile 91,500 seviyesi ilk hedef olacaktır. 

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100 ün yatay bir başlangıçla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)