E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankalar bunu hak edecek ne yaptı ki?---

Bankalar bunu hak edecek ne yaptı ki?

Bankalar bunu hak edecek ne yaptı ki?
20 Haziran 2018 - 09:48 borsagundem.com

Yılbaşından bu yana bankacılık endeksi dolar bazında yarı yarıya eridi

18 Haziran’da doların 4.75’e çıkması ve BIST100’ün 93,043 ile kapatması neticesinde endeksin dolar bazındaki kapanışı 19,588 olmuştu. Bu, USD bazında 3336 gün sonra yeniden 20,000 altını görmek demekti. BIST 100'deki şirketlerin borsada işlem gören kısımlarının piyasa değeri 44.6 milyar dolara geriledi! 45 milyar doların üzerinde varlığı olan yüzlerce global fon varken bizim bu kadarlık değere gerilememiz hoş olmadı. İnanılır gibi değil ama Ocak ayı sonundan beri geçen 4.5 ayda banka endeksi yani bankalarımızın değeri dolar bazında yarı yarıya eridi. Bankalar, bunu hak edecek ne yaptı ki?

Dün, Çin-ABD ticaret savaşının etkisiyle güne negatif başlangıç yapan BIST100 en düşük 92,288’i gördükten sonra toparlandı ve günü % 1.50 artışla, 94,436 puandan kapattı. Yani yeter bu kadar denilip bir tepki alımı geldi. Dün sabah geldiğimizde negatif görüntü veren emerging market borsaları bu sabah hafif artıda. Bu yüzden bu sabah güne pozitif bir başlangıç bekliyoruz.

Borsada eğer artı açıp artı kapatırsak aybaşından beri şelale düşüşünün sonuna geldik diyebiliriz. Zira teknik olarak düşen trendi kırmış olacağız. Bunu söylemek için endeksin 95,000 seviyesinin üzerinde kaldığını görmek gerekiyor. Anketler başabaş bir görüntü verdiğinden borsa, bugüne kadar belirsizliği satmışken seçime son 3 işgünü kala belki de seçim sonrası satın alınmaya da başlanmış olabilir. Diğer taraftan “bir ileri iki geri giden” borsanın geri gelmesi de sürpriz olmayabilir.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)