E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankacılık sektöründe zayıf performans---

Bankacılık sektöründe zayıf performans

Bankacılık sektöründe zayıf performans
17 Nisan 2014 - 09:17 borsagundem.com

Fitch, "Rusya ve Türkiye bankacılık sektörleri için riskler arttı"

Fitch Ratings bugün yayınladığı EM Banking System Datawatch raporunda, gelişmekte olan piyasa bankacılık sektörlerinin çoğunun 2014 yılında, yavaşlayan ekonomiler, yüksek faizler, artan politik belirsizlik gibi faktörler ile son yıllara göre daha zayıf performans göstereceklerini bildirdi.     

Bununla birlikte, bankaların kredi ölçümleri ve notlarının büyük ölçüde direçli olacaklarını öngören Fitch, bu beklentisine neden olarak sağlam sermaye tamponlarını ve ekonomilerdeki yavaşlamanın ılımı seviyede kalacağı öngörülerini işaret etti.      

Gelişmekte olan piyasa bankacılık sektörleri arasında en büyük aşağı yönlü risklerin Çin ve Hindistan'da olduğunu ifade eden Fitch, Türkiye ve Rusya için de risklerin arttığını vurguladı.
     
Türk bankalarının, zayıflayan varlık kalitesi, sıkı marjlar ve düşük büyüme nedeniyle zorlu bir yılla karşı karşıya kalacaklarını belirten Fitch, ancak Türk bankalarının çoğunun ortaya çıkan ılımlı streesi gögüsleyebilecek durumda olduklarını ve aşağı yönlü not baskılarının sınırlı kalacağını öngördüklerini de vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)