E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka ve şirketlerin kur ve likidite riski yok---

Banka ve şirketlerin kur ve likidite riski yok

Banka ve şirketlerin kur ve likidite riski yok
09 Ağustos 2018 - 12:28 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, yarın yeni ekonomi modelini açıklayacağı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, şirketlerin ve bankaların kur ve likidite riski olmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Kamuoyuna daha önce açıkladığımız gibi orta vadeli plan ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek OVP ye baz teşkil eden parametreler
için istişarelerimiz sürmektedir. Bu kapsamda dün Bakanlığımız bünyesinde, ilgili paydaşların ve akademisyenlerimizin yer aldığı önemli bir çalıştay gerçekleştirilmiştir.
Orta Vadeli Plan kapsamında, 2019 yılı büyümesinin %3-%4 aralığında olması, enflasyonun en kısa sürede tek haneye inmesi için güçlü bir politika birleşimi ve tedbir seti OVP kapsamında detaylı
olarak planlanacaktır. Cari açığın ise %4 civarlarında dengeleneceği beklenmektedir.
Kamuda bu yıl başlatılan tasarruf programı, orta vadede devam edecektir. Bütçe açığı ise %1,5’lar seviyesinde sınırlandırılacak, özellikle altyapı yatırımlarımızda yurtdışı finansman ve yabancı
yatırımcı şartı ile ilerlenecektir.
Kamudaki tasarruf ve dengeli ekonomik yapı ile hazine borç çevirme oranları %100’lerin altına indirilecektir.
2018 yılının geri kalan bölümünde ise daha önce açıkladığımız ve bir süredir üzerinde çalıştığımız 35 milyar TL tasarruf ve gelir arttırıcı önlem ile FDF’nın +5 Milyar TL’ye yükselmesi, yılın bundan sonraki aylarında kredi roll over oranının %100 olması (yıl sonu iç borç çevirme oranının %104 olması), bütçe açığının ise yıl başında açıklanan program ile paralel olarak %2’nin altında olması hedeflenmektedir. Yılsonuna kadar mali politikalar ile ilgili aksiyonlarımız ile bu hedefleri gerçekleştirmek temel amacımız
olacaktır.
Türk bankacılık sistemi sağlam sermaye yapısı ve bilançosuyla finansal dalgalanmaları geçmişte olduğu gibi bugünde etkin bir biçimde yönetebilecek konumdadır.
Piyasa da bankalarımız ve şirketlerimizle ilgili yapılan spekülatif açıklamaların aksine kur ve likidite riski konusunda bir problem görülmediği denetleyici kurumlarımız tarafından da düzenli olarak yayınlanan raporlarda gözükmektedir. Yatırımcılar ve halkımızın bu söylentilerden ziyade gerçek durumu yansıtan raporlara itibar etmesini tavsiye ederiz.
Gerçekleştirilen tüm istişare toplantıları çerçevesinde kurgulanan Yeni Ekonomi Modeli’ne ilişkin çerçeve yarın Sayın Bakanımız Berat Albayrak tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir09 Ağustos 2018 23:10

    bu nasıl bir anlayış yahu.banka yurtdışından kredi alıp,tl ye çevirerek kredi verir.atıyorum yurtdışından aldığı krediyi 5.00 tl den tl ye çevirip kredi verdi. bir yıl sonra aldığı yurtdışı kredisi geri ödemesini yapacağı zaman 7.00 kurdan dolar alıp geri ödeme yaparsa bu banka nasıl dayanır.bir bakan çıkıpta banka bundan etkilenmez nasıl der.nasıl bir ekeonomi bilgisi bu.üstelik banka yurtdışından alıp verdiği kredilerin bir kısmınıda vatandaştan geri alamıyor.yani takibe düşüyor.hele kredi kartlarındaki kanuni takipler hat safhada.bir bankacı olarak bu beyan karşısında kahroluyorum. denecekki topladığı mevduatlardan kredi versin.zaten tl olarak mevduat toplama vadesi en fazla 1-3 ay arasında.bir-3 ay vade ile topladığın parayı 10 yıl vade ile nasıl kredi vereceksin.mecbursun yurtdışı kaynak aramaya.bu belirsiz kur farkı ile banka bile olsa nasıl ticaret yapacak.

  • !!09 Ağustos 2018 17:39

    şirketler iflas etti kurdan!!! neyin kafası bu???

  • Polat09 Ağustos 2018 15:13

    Ben anlamıyorum ya bu bakanlar bizi hiç birşeyden anlamıyor sanıyor herhalde... Dolar yükseldikçe şirketlerin kurdan etkilenmeleri azalıyor bu nasıl bir mantık

  • Bika09 Ağustos 2018 14:40

    Damat, % 52.5 luk kesimi inandırır. Ay'a duble yol yapılacağına inanan seçmen yapısı var. Bu kriz sermayenin el değiştirdiği bir kriz olacak.

  • BENGIN09 Ağustos 2018 14:15

    DAMAT BEY 220 MİLYAR USD BORCU BU ŞİRKETLER NEREDEN BULUP TA KAPATACAK. DOLAR 5.40 OLMUŞ KİMSENİN RİSKİ YOKMUŞ DOLAR O ZAMAN 10 TL OLSUN DEMEK Kİ YÜKSELDİKÇE SORUNLAR ORTADAN KALKIYOR.