E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBanka hisselerine alım gelirse 96 bin puan aşılabilir---

Banka hisselerine alım gelirse 96 bin puan aşılabilir

Banka hisselerine alım gelirse 96 bin puan aşılabilir
08 Kasım 2018 - 09:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul yükseliş denemelerinde bulunsa da dar banda sıkıştı

Demokratların Zaferi Kutlanıyor

ABD’de ara seçimlerden Trump sandalyenin bir bacağını kaybederek çıktı. Zira Senato ve Temsilciler meclisinde bugüne kadar çoğunlukken şimdi Temsilciler Meclisinde azınlığa düştü. Piyasalar bu duruma çok sevindi. Çünkü artık Trump gemi azıya alıp dünyaya ve ABD’ye zarar verecek hamleler yapamayacak. İki yıldır göç karşıtı sert düzenlemeler, Obamacare'in kaldırılması ve sosyal programlara kesintiler gibi yasalar çıkaran Temsilciler Meclisi artık ilerici politikalar üretecek.

Trump’ın gerginliği daha ilk günden ortaya çıktı: Adalet Bakanını istifa ettirdi, CNN muhabirini fırçaladı ve basın kartını askıya aldırdı. Trump, mağlubiyeti hazmederken ABD’de borsalar dün coştu ve Nasdaq % 2.64, Dow Jones % 2.13, S&P 500 % 2,12 artarak kapandı. Öyle ki ABD Endeksleri, dünkü BIST kapanışından beri % 1.3 daha yukarı çıkmış durumda. Asya da bugün yükselişe katıldı. Görünen o ki bu gaz ile borsalar biraz daha yükselecek.

Türk Lirası son 1 aydır dünyanın en iyi parası konumuna gelmişken Borsa İstanbul Ekim ayını kayıpla kapatmıştı. Nihayetinde bunun telafisini Kasımın ilk 7 gününde çıkardı. BIST 100 Endeksi dünü % 0.81 yükselişle 95,493 seviyesinden sonlandırdı.

Yurt içerisinde bilanço dönemi devam ediyor. Dün seans kapanışıyla birlikte Koç Holding en yüksek tahmin ve piyasa beklentilerinin üzerinde 1.27 milyar lira net kar açıkladı. İş Bankası ve THY beklentilere paralel net karlar açıklarken, Tüpraş tahminler altında kaldı. Bugün de Halk Bankası ve Ülker’in bilançolarını açıklaması beklenmektedir.

Moody's, "Küresel Makro Görünüm: 2019-2020 raporunda" Türkiye'nin önümüzdeki bir kaç çeyrek küçülme yaşayacağından resesyona gireceğini, 2019 yılında % 2 küçüleceğini açıkladı. Ticaret savaşlarının etkisiyle dünya ekonomisindeki büyümenin ise yavaşlayacağını öngörerek Dünya büyüme tahminini % 3.3'ten yüzde 2.9a indirdi.

Bu akşam FED faiz kararı açıklanacak. Aralık’taki toplantısında faiz artırması beklenen FED’in pas geçeceği son faiz kararı olması tahmin ediliyor.

STRATEJI

88600’den gelen yükseliş trendi 96000den dönüyor. Bugün de geçmeye çalışacak. Bankalara para girişi devam ederse geçilebilir. Stopumuzu 94,000 e çekiyoruz.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 700 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.5 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)