E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBanka hisselerinde fırsat var---

Banka hisselerinde fırsat var

Banka hisselerinde fırsat var
14 Ağustos 2018 - 09:29 borsagundem.com

Banka hisse fiyatları 2008 yılı seviyelerine geriledi

Batan Geminin Malları

Türkçede ucuza giden ürünler için kullanılan "batan geminin malları bunlar" bugünlerde turistler arasında lüks markalar için kullanılıyor. İstinye Park ve Nişantaşı gibi lüks markaların yoğun olduğu noktalardaki mağazaların önündeki kuyruklar İktisat Biliminin temel aldığı "rasyonel insan" tanımının gerçek bir örneği olmakta. Ağırlıkla Arap ve Çinli turistler sayesinde lüks markaların cirolarında geçtiğimiz yılın Ağustos ayına göre yüzde 200 oranında artış yaşandığı bilgisi veriliyor.

Piyasalara baktığımızda Cuma günkü olağanüstü günün bir benzerinin de dün yaşandığını söyleyebiliriz. Dolar kuru bir kaç kez 7 TL'yi görürken BIST100 Endeksi 88,432'ye kadar geriledi. Ancak sabah gelen TCMB ve BDDK hamlelerinin kurun daha fazla ileri gitmesini önlediğini gözlemledik. SPK ve BIST de yaptıkları açıklamalar ile borsaya destek oldu.

Dün Soda % 12, Tüpras %10, Şişe Cam % 8, Petkim % 7, Tekfen Holding % 6, Anadolu Efes % 5, Koç Holding % 4 gibi normal zamanlarda pek yapmadıkları primi yaptılar. Sanayi Endeksi günü % 0.9 artıda kapatırken en önemli sıkıntı banka hisselerinde oldu.

Banka Endeksi, dipten tepki gelse de günü % 9.8 aşağıda kapattı. Ancak 2018 yılbaşında % 27.7 BIST100'de ağırlığı olan 10 Bankanın payı dün itibariyle % 19.1'e gerilediğinden endeksi daha fazla aşağı çekmediler. BIST 100'ün hele hele bankaların dolar bazında fiyatlarının 2008 krizi fiyatlarında olduğunu dikkate alırsak orta-uzun vadede yatırım için çok cazip fırsatların olduğunu söyleyebiliriz.

Dün akşam Trump tarafından imzalanan bütçe yasasında, 90 günde hazırlanacak raporun Kongreye sunulmasına kadar F-35 uçaklarının teslimatının durdurulması da var. Trump'ın Türkiye aleyhindeki çabalarının bir adımı olarak şimdilik etkisi sınırlı olabilir.

STRATEJI

Dolar kurundaki gerileme ve ucuz kalmamız yukarısı için iyi işaretler. Ama 95,000 önemli direnç.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.3 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)