E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBank Asya'nın sermaye artırımı süreci sonlandı---

Bank Asya'nın sermaye artırımı süreci sonlandı

Bank Asya'nın sermaye artırımı süreci sonlandı
23 Haziran 2015 - 21:32 borsagundem.com

Bank Asya'nın nakden yapacağı sermaye artırımı kuruluşun kendi isteğiyle işlemden kaldırıldı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, Bank Asya yapacağı sermaye artırımı kuruluşun kendi isteğiyle iptal edildi.

SPK'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin (Banka) 900.000.000 TL olan sermayesinin tamamı nakden ödenmek suretiyle 225.000.000 TL artırılarak 1.125.000.000 TL’ye çıkarılmasına nedeniyle ihraç ve halka arz edilmesi planlanan paylara ilişkin izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun Kurulumuzca onaylanmasına ilişkin 01.12.2014 tarihli sermaye artırımı başvurusu, Banka’nın 19.06.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklaması ile nakit sermaye artırım sürecinin askıya alınmasına Banka Yönetim Kurulunca karar verildiğinin kamuya açıklanması nedeniyle Kurulumuza yeni bir başvuru yapılana kadar işlemden kaldırılmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asya24 Haziran 2015 16:25

    Bank asyadaki en hayırlı süreç imtiyazlı hisselern imtiyazı kaldırlıp normal hisseye dönüştürülmesi. sahibi belli olmayan kayda gecmeyen hisselerin impali ve o oranda sermaye azaltımı. Daha önce alınan kararlar doğrultusunda afrikadaki finansal varlıkların, tuna gayrmenkul ve diğer turizm varlıklarının satılması. sadece finans alanında etkin faliyete odaklanması