E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBank Asya hisseleri ne zaman işleme açılacak?---

Bank Asya hisseleri ne zaman işleme açılacak?

Bank Asya hisseleri ne zaman işleme açılacak?
14 Ağustos 2014 - 10:00 borsagundem.com

Bank Asya hissesi, ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar Borsa İstanbul'da işleme açılmayacak

Bank Asya hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye geçtiğimiz hafta kapatılmıştı. 07/08/2014 tarihinde işleme kapatılan Bank Asya hisselerinin işlem sırasının kapalılık hali, ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar devam etmesine karar verildi.

Karar KAP'a şu açıklama ile duyuruldu:

Borsa Yönetim Kurulunun 14/08/2014 tarihli toplantısında, paylarının işlem sırası 07/08/2014 tarihinde ikinci seans öncesi kapatılmış bulunan Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) nin ortaklık yapısı ile ilgili olarak  basın yayın organlarında çelişkili haberlerin yer alması, bu haberlerin pay senedi fiyatında ciddi ve süreklilik arz eden dalgalanmalara yol açması, Bankanın ortaklık yapısı ve yönetim değişimi ile ilgili olarak yürütülen sürecin açık ve net olarak duyurulmaması, yatırımcıların algısında Bankanın ortaklık yapısı ve yönetiminin değişimine ilişkin oluşabilecek muğlaklığın sağlıklı fiyat oluşumunu zedeleyebilecek olması sebepleriyle, Bankanın durumuna ilişkin makul bir iktisadi ve finansal gerekçeyle açıklanamayan dalgalanmalar meydana gelebileceğinden ve piyasanın güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikte eylemler için elverişli bir ortam oluşmasına imkan vermemek amacıyla Kotasyon Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin (c) bendi gereğince Bankanın uyarılmasına ve paylarının işlem sırasının kapalılık halinin ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar devam etmesine karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)