E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBalık fiyatları düşmüyor---

Balık fiyatları düşmüyor

Balık fiyatları düşmüyor
03 Ocak 2018 - 16:35 borsagundem.com

Deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Karadeniz'de az miktarda avlanması nedeniyle tezgahlarda mezgit ve çinekop kilogramı 30, barbun ve çipura 25, hamsi ise 15 liradan satılıyor

Son dönemde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle özellikle hamsinin Türk karasularını terk etmesi hem balıkçıları hem de vatandaşları üzdü.

Tezgahlarda mezgit ve çinekop kilogramı 30, barbun ve çipura 25, hamsi ise 15 liradan satılıyor.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle tezgahlarda pek balık bulunmadığını söyledi.

Bugünkü deniz suyu sıcaklığının ekim ayındaki seviyelerde olduğuna işaret eden Malkoç, "Balık, sıcaklık nedeniyle çok erken gitti. Hamsi de Gürcistan'a kaçtı. Gürcistan'da avlanan ve buzhaneden gelen hamsi sayesinde kilogram fiyatı dün 7,5 liraya kadar düşmüştü ama bugün yine 15 liraya çıktı" dedi.

Sezonun bu şekilde kapanacağını belirten Atıf Malkoç, "Hamsi bundan sonra bize gelirse Bulgaristan, Romanya üzerinden gelecek. Kuvvetli soğuk havalar olursa balık bu tarafa gelir. Soğuk olmazsa gelmez. Şu an orada da istenilen hava yok. Balıkçının işi Allah'a kaldı" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)