E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBakanlık Galatasaray'a verdiği parayı açıkladı---

Bakanlık Galatasaray'a verdiği parayı açıkladı

Bakanlık Galatasaray'a verdiği parayı açıkladı
25 Temmuz 2014 - 21:44 borsagundem.com

Gençlik ve Spor Bakanlığı "Galatasaray Kulübü'nün devletten üç yıldır yardım almadığı" yönünde çıkan haberlere cevap verdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Galatasaray Kulübü'nün devletten üç yıldır yardım almadığı" yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Galatasaray Spor Kulübü'ne ve kulübe bağlı şirketlere sadece 2013-2014 sezonunda, 16 milyon 527 bin 806 lira 88 kuruş tutarında isim hakkı ödenmiştir" denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Ünal Aysal'ın söz konusu haberde yer alan, "Galatasaray Spor Kulübü'nün devletten üç yıldır yardım almadığı ve tam tersine Genel Müdürlüğümüz tarafından kulüpleri aleyhine ağır davalar açıldığına ilişkin iddialarının, herhangi bir dayanağı bulunmadığı gibi söz konusu iddiaların gerçeklikle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadesi yer aldı.

"Galatasaray Spor Kulübü'nün mevzuattan ve Genel Müdürlüğümüzle yaptığı sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle Genel Müdürlüğümüzce mevzuatın emredici hükümleri kapsamında ve tamamen hukuki zorunluluk nedeniyle kulüp aleyhine çeşitli davalar açılmış ve icra takipleri başlatılmıştır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Mevzuattan ve Genel Müdürlüğümüzle yapılan sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeyen tüm kulüp, kişi ve kurumlar hakkında da aynı uygulama gerçekleştirilmekte olup, Genel Müdürlüğümüzün sadece Galatasaray'a yönelik herhangi bir uygulaması söz konusu değildir. Başka bir deyişle, Genel Müdürlüğümüze karşı olan yükümlülüklerini yerine getiren hiçbir kulüp veya spor kuruluşu aleyhine bu kapsamda herhangi bir işlem yapılmamaktadır.

Mülkiyeti veya kullanım hakkı Genel Müdürlüğümüze ait birçok spor tesisi ve taşınmaz, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Ek 11'inci maddesi kapsamında bedelsiz veya çok düşük bedellerle spor kulüplerinin kullanımına verilmektedir. Mülkiyeti veya kullanım hakkı Spor Genel Müdürlüğüne ait olan başta Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena Stadyumu olmak üzere çok sayıda spor tesisi sportif faaliyetlerde kullanılması kaydıyla Galatasaray Spor Kulübü'ne uzun süreli olarak tahsis edilmiştir."

Açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca, Galatasaray Spor Kulübü'ne Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmeliği kapsamında da son üç yıl içerisinde 956 bin 286 lira 70 kuruş ödül verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bakanlığımızın bağlı bir kuruluşu olan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nca düzenlenen spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli ve müşterek bahis oyunları programlarında yer alan spor kulübü, kurum ve kuruluşlar ile sporculara müsabaka başına ciddi miktarlarda isim hakkı ödenmektedir. Bu kapsamda Galatasaray Spor Kulübü'nün bünyesinde yer alan futbol, basketbol (bayan-erkek), voleybol (bayan-erkek) ve sutopu takımlarının oynadıkları bütün müsabakalar nedeniyle kulübe isim hakkı ödenmektedir. Bu kapsamda Galatasaray Spor Kulübü'ne ve kulübe bağlı şirketlere sadece 2013-2014 sezonunda 16 milyon 527 bin 806 lira 88 kuruş tutarında isim hakkı ödenmiştir.

Futbol liglerinin isim sponsorluğuna ilişkin olarak Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında Ağustos 2010 tarihinde imzalanan 5 yıllık sözleşme kapsamında sezon başına yaklaşık 25 milyon dolar (2014-2015 sezonu için 28 milyon dolar) federasyona ödenmekte ve bu miktar federasyon tarafından Galatasaray Spor Kulübünün de içinde bulunduğu futbol kulüplerine dağıtılmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,59
En Yüksek: 6,63
En Düşük: 6,57
Değişim 0,30 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,35
İşlem Hacmi 95.553.219
Toplam Adet: 14.483.419
Ağırlıklı Ort.: 6,69
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)