E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakandan ilaç krizi açıklaması---

Bakandan ilaç krizi açıklaması

Bakandan ilaç krizi açıklaması
31 Mart 2016 - 16:33 borsagundem.com

İlaç krizine ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bu akşam ya da yarın sabah protokol imzalanır. Uzlaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim" dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eczacılarla yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin açıklama yaptı.
NTV'nin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Eczacılar ciddi düzeyde kamu hizmeti görevini görüyorlar. Burada çok uyumlu iyi niyetli bir süreci bugüne getirdik. Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim.

Arada çok önemli bir anlaşmazlık kalmadığını düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır.

Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim."

YERLİ İLACA TEŞVİK GELİYOR

SGK ile eczaneler arasındaki mevcut sözleşme bugün sona eriyor. Eczaneler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan talep ettikleri iyileştirmelerin hayata geçirilmemesi halinde yeni sözleşme imzalamayacakları ve SGK reçetelerini karşılamayacakları uyarısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)