E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Zeybekci'den asgari ücret açıklaması---

Bakan Zeybekci'den asgari ücret açıklaması

Bakan Zeybekci'den asgari ücret açıklaması
18 Kasım 2017 - 15:44 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TÜRKONFED 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu

Bakan Zeybekci konuşmasında gündemle ve asgari ücretle ilgili dikkat çeken tespitlerde bulundu. Nihat Zeybekci'nin açıklamaları şöyle.

ASGARİ ÜCRET OLABİLDİĞİNCE YÜKSEK OLSUN

Zeybekci, bütçe giderleri içindeki kamu personel giderlerinin payının 2004 yılından bugüne kadar yüzde 20'ler seviyesinden yüzde 30'lar seviyesine geldiğini belirtti ve ekonomi dünyasının sessizliğine değindi. Zeybekci sözlerine şöyle devam etti:
Hep beraber ekonomi dünyası olarak şunda sessiz kalıyoruz. Artık tartışmayı bu noktadan sürdürmek lazım. Vatandaşlarımın eğitimde, sağlıkta, ulaşımda fırsat eşitliği mi yoksa Samsun'daki bir memurun Denizli'deki bir memurla evliliği mi benim anayasadaki önceliğim? Gelin hep beraber bunu tartışalım. Arada tercih yapmadan bazı şeyleri cesurca tartışmadan etrafında dolaşmayalım. Sizler, sivil toplum kuruluşları siyaseti cesaretlendirmek, destek vermek zorundasınız. 

ASGARİ ÜCRET 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN GEÇİM ÜCRETİ DEĞİLDİR

Asgari ücretle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, asgari ücretin olabildiğince yüksek olması gerektiğini ancak ülkenin de gerçekleri olduğunun altını çizdi. Asgari ücretin milli gelire oranında Türkiye'nin en üst seviyelerde olduğunu söyleyen Zeybekci, yine de bu ücretin yeterli olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: 

"Hiç kimse bana şunu söylemesin, bu ülkede asgari ücretle ilgili bin 200 mü olsun, 2 bin 500 mü olsun, 5 bin mi olsun? Olabildiğince yüksek olsun. Ülkemin kaynakları öyle bir notkada olsun ki, Türkiye'de üstadın dediği gibi, öyle bir hayat olsun ki tek tasamız ölüm olsun. Herkes mutlu olsun. Refah yüksek olsun. Ama hayatın gerçekleri var. Ülkemizin gerçekleri ve gelirleri var. Sıralamalar var.

Asgari ücretin milli gelire oranına baktığımız zaman en üst seviyelerdeyiz. Yeterli mi? Yetmez biliyorum.

Asgari ücret 4 kişilik bir ailenin geçim ücreti değildir. Asgari ücret bir iş için bir hizmet için verilebilecek ülkenin imkan ve kaynaklarını zorlayarak belirlenen bir ücrettir. Yeterli midir? Değildir. Dünyanın hiçbir yerinde yeterli değildir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkoğlutürk19 Kasım 2017 13:57

    suriyelilere yattıkları yerden para öderken para var.kendi vatandaşına yok.buna karşın sana oy verene ne demem gerekiyor.

  • Ali19 Kasım 2017 04:15

    Liyakat liyakat liyakat ...ALI BABACAN gelsin...

  • Özer18 Kasım 2017 23:57

    Asgari ücret 4 kişilik ailenin geçim ücreti olmayıp 4 kişi asgari ücretli olursa güzel güzel geçinip giderler. Sn bakanın yaptığı açıklamaları anlayın

  • Bengin18 Kasım 2017 22:11

    Asgari ucret cok yuksek lutfen ondan da ötv alın batmis ekonomiye destek olsun.

  • Emre 18 Kasım 2017 21:45

    Verdiğiniz asgari ücrete bak konuşmalarına bak bunamışsınız siz...

  • Mahallenin Delisi18 Kasım 2017 21:11

    Maliye-SGK firmaları ücret yönünden denetle-miyor. SGK'nın elinde kimin ne meslekte çalıştırıldığı kaç TL brüt ücret aldığı var. Adam mühendis-mimar vs. olarak çalışıyor gözüküyor ancak yıllardır asgari ücretli bildiriliyor. SGK uyuyor Maliye uyuyor. Ya da işlerine böyle geliyor. Ne de olsa dürüst hilesiz hurdasız kazandığını kanuna uygun olarak veren benim gibi enayiler var. Asgar ücret üzerndeki vergi-SGK yükünü azaltıp denetimleri sıkılaştırın yok yok öyle koltuğunuzdan kalkmanıza gerek yok endişelenmeyin bütün bilgiler elektronik ortamda zaten her ay elinize geliyor. Adamın vergi-SGK primi kaçırdığı zaten bildirimninde-beyannamesinde gözüküyor onlardan alın doğru şekilde vergiyi primi...Ödeyen şirketlerin vergisini %20'den %22'ye çıkarmakla vergide adalet sağlanmıyor. Yanlış ekonomik politikalar, kamuda yaratılan israfı kümesteki kazların daha fazla tüyü yolunarak halledecek nokta geçildi. Kümestekilerde tüy kalmadı UYANIN!

  • Mahallenin Delisi18 Kasım 2017 21:02

    Kardeşim ağzı olan konuşuyor. Asgari ücret 1.404,06 TL altına düşürmeyeceğiz diyenler kalkmış yeterli mi değil mi demogaji yapıyor. Artan gelir vergisi tarifesi nedeniyle Eylül-Aralık dönemi düşeceğini yılbaşında biliyorsunuz neden düzeltmediniz? Hala yasa çıkacak yıl bitti yıl! Torbanın içinde ne işi var bu düzenlemenin? Beceriksiz bürokratların zamanında düzenleme yapmamasının ceremesini 1. Asgari Ücretli 2. Muhasebe çalışanları çekiyor...Geçen yılda sonuna kadar bekleyip düzenlemeyi Ekim ayında yaptı bu bürokrat tayifesi. Edep YAHU!

  • Poyraz18 Kasım 2017 20:34

    Onlar ancak yandaşlarına refah hayat sunar ak parti güya fakirin yaninda

  • KILIÇ18 Kasım 2017 17:58

    Herkes oyun peşinde nasıl vurgun yapar köşe dönerim bu ülkem içinde dünya içinde geçerli egerki bir vekil 13 bin tl maaş alıpta askeri ücretliye 1400 tl yi layık görüyorsa onun insanlıgından şüpeleniyorum.

  • HASO MASO18 Kasım 2017 16:04

    ASGARİ ÜCRET NEMİ OLSUN BANA SORUN 80 MİLYONUN ÖNÜNDE SÖYLÜYEYİM ŞİMDİ SÖYLEMEM,BU HERKESİN YÜZÜNE OKUNACAK CEVAP OLACAK BU CEVABI NE DUYDUNUZ NE OKUDUNUZ,HATTA BÜTÜN DÜNYA BU CEVAP KARŞISINDA AĞZI AÇIK KALACAK HELE İSLAM ALEMİ VE İSLAM ALEMİNİ SÖMÜREN AĞARLAR BEYLER ŞEREFSİZ SUUDLAR EMİRLER