E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den AB'ye 'geç tavır' tepkisi---

Bahçeli'den AB'ye 'geç tavır' tepkisi

Bahçeli'den AB'ye 'geç tavır' tepkisi
24 Ağustos 2016 - 02:53 borsagundem.com

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli kendisiyle görüşen AB Heyetine, AB'nin 15 Temmuz darbe girişimine tavır koymakta geç kaldığı eleştirisini yöneltti

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi’nden bir heyet önceki gün MHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştü.

Vatandaşların darbe teşebbüsüne karşı hassasiyetini öven heyet, Bahçeli’ye siyasi partiler arasındaki diyaloğun devam edip etmediğini sordu. Katıldığı son liderler zirvesini örnek vererek diyaloğun devam ettiğini ve sürdürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, AB’nin 15 Temmuz sonrasında ikircikli ve önyargılı olduğunu savunarak, tavır koymakta geç kaldığı eleştirisini yöneltti.

BU SABAH BİR ARADAYDIK

Bahçeli’nin makamında kabul ettiği heyet, 15 Temmuz’un ardından partiler arasında başlayan siyasi diyaloğun devam edip etmediğini sordu. “Daha bu sabah (önceki sabah) bir aradaydık ve yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yaptık” yanıtını veren Bahçeli, bu sürecin devamını önemsediklerini kaydetti. MHP Lideri, kalkışmanın büyük bir soğukkanlılık içerisinde üstesinden gelindiğini vurgulayarak, “Meclis ilk günden beri çalışmalarını yürüttü ve önemli düzenlemeler yapıldı. Müşterek irade ile bunun üstesinden gelindi” dedi.

İKİRCİKLİ VE ÖNYARGILI

Heyet üyeleri ise ısrarla vatandaşların darbe teşebbüsü karşısında gösterdikleri hassasiyete vurgu yaptılar. Bahçeli, görüşmede AB ülkelerinin tutumlarına yönelik eleştirilerde bulundu. AB ülkelerinin 15 Temmuz sonrasında yaptıkları açıklamalara değinen Bahçeli, Avrupa’nın ikircikli ve önyargılı olduğunu savunarak, tavır koymakta geç kaldığını dile getirdi. MHP Lideri’nin, AB’nin Türkiye’den talep ettiği reformlarla ilgili olarak da “Biz bu reformları zaten, yapmamız gereken milli meseleler olarak görüyoruz. Terörle mücadeleyi, demokrasi ve insan hakları açısından ele almamak gerekir” değerlendirmesini yaptığı bildirildi.

3'LÜ ZİRVEDE NEDEN ROZETSİZDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye, yakasından hiç düşürmediği üç hilalli rozeti olmadan gitmesi dikkat çekmişti. MHP’li kurmaylar, Bahçeli’nin “o görüşmeye rozetsiz” gitmesinin altında bir anlamın gizli olduğunu söylediler.

MHP’li kurmaylar Bahçeli’nin görüşmede, “Liderler arasında partiler üstü bir birlik ve beraberlik olduğu mesajını topluma iletmek istediğini” aktardılar.

HAKKÂRİ VE ŞIRNAK'TAN MHP'YE 'TEŞEKKÜR' ZİYARETİ

İLÇE olmaktan son anda kurtulan Hakkâri ve Şırnak’tan MHP’ye teşekkür ziyareti yapıldı. Hakkârili ve Şırnaklı heyetleri kabul eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hakkâri ve Şırnak’ın sorunlarının takipçisi olacaklarını” söyledi. Akçay, şunları kaydetti: “Hakkâri ve Şırnak’ın ilçe yapılması büyük bir hata olurdu. Bu hatadan dönülmesi için büyük çaba gösterdik. Hükümet ve iktidar partisi yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerin sonucunu almaktan dolayı gururluyuz. Hakkâri ve Şırnak’ın il merkezi statüsünün ellerinden alınması ekonomik, toplumsal, idari ve siyasal sorunlara yol açabilecek düzenlemeler içermekteydi. Şırnak ve Hakkâri illerinin ilçeye döndürülmesi çok olumsuz sonuçlar doğrulabilecek bir düzenlemeydi. Genel Kurul’da MHP’nin girişimleriyle bu düzenlemelerin tasarı metninden çıkarılması önemlidir. MHP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Hakkâri ve Şırnaklı vatandaşlarımızın sorunlarının takipçisi olacağız.” (Hürriyet / Umut Erdem)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)