E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBağcılarlıların boğazından hamsi geçti---

Bağcılarlıların boğazından hamsi geçti

Bağcılarlıların boğazından hamsi geçti
05 Aralık 2016 - 10:39 borsagundem.com

Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 10. Geleneksel Hamsi Şöleni’nde vatandaşlara 3 ton hamsi ikram edildi

Bağcılar'da düzenlenen 10. Geleneksel Hamsi Şöleni vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kirazlı Metro İstasyonu yanındaki alanı dolduran binlerce ilçe sakini ızgara, kazan ve tavada pişirilen hamsiden tattı. Şölen sırasında bir yandan balık yiyen vatandaşlar, yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile de horon oynadı. Şölende vatandaşlara hamsi yemeğinin değişik türlerinin tanıtımı da yapıldı.

Hamsi Şöleni’ne Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Izgaranın, tavanın ve kazanın başına geçerek hamsi pişiren Başkan Çağırıcı, şölenin ilk ekmek arası balıklarını vatandaşa ikram etti. Çağırıcı, "Her zaman olduğu gibi birlik var, beraberlik var, kardeşlik var. Sivil toplum kuruluşlarının ve özelikle hemşehri derneklerinin bu tür buluşmaları ayrı bir anlam ifade ediyor. Bugün Hamsi Şöleni yapıyoruz ama ülkemizin tüm renkleri bugün burada. Her türlü kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın olduğu bir ortam. Bizim bunu çok iyi bir şekilde fırsata dönüştürmemiz lazım. Özellikle tanış olma noktasında ve yörelerimizi tanıma noktasında bu tür etkinlikler çok önemli. Bağcılar’da tüm vilayetlerden hemşehrilerimiz var. Bağcılar tam bir Türkiye ve İstanbul mozaiği" dedi. Şölende ayrıca en uzun horon için rekor denemesi yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)