E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabacan Davos'a çıkarma yapacak---

Babacan Davos'a çıkarma yapacak

Babacan Davos'a çıkarma yapacak
13 Ocak 2014 - 09:19 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Davos'ta Türkiye ekonomisinin rotasını anlatacak

Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenen ve siyaset ile iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Davos Zirvesi için geri sayım başladı. İsviçre'nin Davos kasabasında, 22 Ocak'ta yapılacak toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı katılacak. Babacan, yeni dünya düzeninin masaya yatırılacağı Davos'ta Türkiye'nin rotasını anlatacak. Geçen yıl Davos Zirvesi'nde kriz dersi veren Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin büyüme, istihdam ve yatırım odaklı stratejisinden taviz vermeyeceğini belirtecek. Babacan, Davos'ta beş önemli mesaj verecek. Buna göre, istihdam ve yatırım odaklı büyüme özel sektör eliyle devam edecek. Ekonomide "güven" kavramı korunacak. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının erozyona uğramasına asla izin verilmeyecek. Orta Vadeli Program'da yer alan başta büyüme olmak üzere hedefler korunacak. İstihdamın artırılması için teşvik destekleri devam edecek. Yatırımcılar için her türlü kolaylık sağlanacak.

RUHANİ VE NETANYAHU DA GİDİYOR

Davos'ta düzenlenen ve yaklaşık 150 ülkeden temsilcilerin yer aldığı Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da katılıyor. Toplantılara katılacakların tam listesi 15 Ocak'ta açıklanacak. Ruhani ve Netenhayu'nun bir araya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

HEDEF TÜRKİYE

Ekonomi yönetimi, 17 Aralık'ta başlayan operasyona yönelik gelebilecek sorulara karşı da hazırlıklı gidiyor. Döviz hareketleri ve faiz artışının kalıcı olmadığı mesajı verilirken, yapılan operasyonda Türkiye'nin ekonomik ve siyasi yapısının hedef alındığı ifade edilecek. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın da Türkiye'nin 2014 yılı ekonomik büyüme tahminleri ve para politikası konusunda sunum yapması bekleniyor.

'YENİ DÜNYA DÜZENİ' MASADA

Geçen yıl yapılan toplantılarda, "dirençli dinamizm" ana teması ile gerçekleştirilen 250 toplantıda küresel toparlanma, finansal riskler, yeni yükselen ekonomilerin geleceği, Avrupa borç krizi, Afrika'da yatırım riskleri, gelir dağılımı adaletsizliği gibi konular tartışıldı. Bu yıl ise "yeni dünya düzeni ve etkileri" masaya yatırılacak. "Dünyanın yeni şekli: Toplum, Politika ve İş Dünyasına Etkileri" sloganı ile gerçekleştirilecek toplantılarda, küresel gündem değerlendirilecek.

ETKİSİ 2014'TE SÜRECEK

Ana temanın belirlenmesinde ise "2014'te krizin etkilerinin devam edecek olması" etkili oldu. Bu kapsamda, küresel ekonomi istikrarlı bir büyüme sürecine nasıl girebileceği, büyüme ve istihdamın nasıl artırılabileceği tartışılacak. Küresel gündem kapsamında, uluslararası finans sistemi içindeki zayıflıklara karşı tedbirler, kaotik risklere karşı küresel ve ulusal tedbirler ve büyüme fırsatları ararken değişime ayak uydurma konuları masaya yatırılacak. Ayrıca, iş dünyasının teknoloji çağına uyumu konuşulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)