E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAyşegül Acartürk’ten halkla ilişkiler dersi---

Ayşegül Acartürk’ten halkla ilişkiler dersi

Ayşegül Acartürk’ten halkla ilişkiler dersi
18 Eylül 2014 - 15:16 borsagundem.com

A Plus İletişim Genel Müdürü Acartürk’e göre halkla ilişkiler şirketlerin kurumsallaşması ve medyanın profesyonelleşmesine bağlı olarak geride kaldı

A Plus iletişim Halkla İlişkiler Genel Müdürü Ayşegül Acartürk, “Şirketlerin kamuoyu ile doğru iletişim kurması marka değerinden başlayarak pek çok hayati unsuru pozitif olarak etkiler. Tek kırmızı çizgimiz doğru iletişimi sağlamaktır” dedi. Ayşegül Acartürk,  ülkemizdeki halkla ilişkilerin, dünü ve bugünü  ile ilgili  sosyalgundeminiz.com’un sorularını yanıtladı.  
 
-Sizce iyi bir  halkla ilişkiler nasıl olmalıdır?
-Halka ilişkiler şirketlerin, kurumların veya organizasyonların kamuoyu ile belirli bir anda ya da sürekli bir akış içinde doğru iletişimi sağlaması olarak düşünülmeli. Bu iletişimin niteliği ve hangi araçlarla, nasıl, ve ne zaman sunulacağı halkla ilişkiler mesleğinin özünü oluşturuyor.

-Günümüzde işverenlerin Halkla İlişkiler’e bakışı nedir?
-İşverenlerin yönetim biçimlerinin profesyonelleşmesine bağlı olarak halkla ilişkilere bakışı da değişiyor. Bu işin ideali pürüssüz bir bilgi akışının kamuoyuna sağlanması. Çünkü günümüzde yönetimin temel kurallarından biri iş etiği ve iş etiği açısından meseleye bakıldığında şeffaflık önemli bir unsur. Ancak profesyonelliği yönetimine yeteri kadar katamayan işverenler halkla ilişkilere de tek yanlı bir övgü ya da bilgi pompalaması olarak bakabiliyorlar.
 
DOĞRU İLETİŞİM DE ÇOĞU ZAMAN BU ORGANİZMANIN NEFES ALIŞIDIR
-Sizce, ülkemizdeki  halkla ilişkiler, gelişmiş ülkelerin neresindedir?
-Şirketlerin kurumsallaşması ve medyanın profesyonelleşmesine bağlı olarak geride olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle medyanın bu konuda epeyce mesafe alması gerekiyor.-

-Halkla ilişkiler, kurum ve kuruluşlara ne  tür katkı sağlar?
-Şirketler ve onların üretimleri yaşayan organizmalar gibidir. Doğru iletişim de çoğu zaman bu organizmanın nefes alışıdır. Şirketlerin kamuoyu ile doğru iletişim kurması marka değerinden başlayarak pek çok hayati unsuru pozitif olarak etkiler. İyi bir halkla ilişkiler çalışması şirketlerin parayla ölçülebilen değerleri kadar ölçülemeyen zenginliğini de artırır.

-Halkla ilişkiler uzmanı olarak, işverenlere ne önerirsiniz?
-Her zaman doğru iletişimi tercih etmelerini, bunun için profesyonel halka ilişkiler şirketlerini ve uzmanlarını kullanmalarını öneririm. Halka ilişkiler pek çok işverenin kendisine dışarıdan bakabilmesini de sağlar.

TEK KIRMIZI ÇİZGİMİZ DOĞRU İLETİŞİMİ SAĞLAMAK

-Sizce, halkla ilişkiler  Avrupa standartlarını yakaladı mı? Yakalamadıysa sebebi nedir?
-Eğer halkla ilişkiler şirketlerine ve bunların cirolarına, istihdam sayılarına vs. bakacak olursak halkla ilişkiler hızla gelişen ciddi bir sektör oldu. Ancak ülkemizde medyada yaşanan sorunlar nedeniyle bu hızlı gelişmenin nitelik olarak da sağlandığını söylemek zor. Ayrıca halkla ilişkiler sektörü gelişen mobil iletişim ve bilişime uyum sağlayarak klasik medyanın dışındaki alanlarda da uzmanlık sağlamak zorunda.

-Kaç yıldır halkla ilişkiler sektöründesiniz?
-Beş yıldan daha fazla sürede bu sektörde faaliyet gösteriyoruz. A Plus İletişim'i butik bir halkla ilişkiler şirketi olarak değerlendirmek daha doğru olur. Müşterilerimiz farklı sektörlerden. Tek kırmızı çizgimiz doğru iletişimi sağlamak. Bunun dışında özellikle bilişim sektöründeki yenilikleri izleyerek hizmet alanımızı esnek biçimde genişletiyoruz.

Esentepe Mahallesi Oya Sokak. Devran Apt. No:2/1 K:1 D:17
MECİDİYEKÖY / İSTANBUL
Cep: 0533 038 91 81, Tel:   0212 275 60 60, Fax:  0212 274 09 91
e-mail: [email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)