E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyir izledi---

Asya borsaları karışık seyir izledi

Asya borsaları karışık seyir izledi
20 Haziran 2017 - 08:08 borsagundem.com

Piyasalar gelen ekonomik verilerle dalgalandı

Japonya Nikkei endeksi , ABD'de yüksek teknoloji şirketleri hisse senetlerinin yeniden sıçramaya geçmesi ve yatırımcıların sağlam ekonomik büyüme ve küresel şirket kârlarına dair pozitif beklentilerinden bulduğu destekle yüzde 1'in üzerinde yükselerek iki yılın zirvesine yaklaştı.
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi de  yüksek teknoloji firmaları hisse senetlerinde görülen artışın Avustralya Hisse senetlerindeki düşüşle dengelenmesinin ardından bugün yatay kalsa da, geçtiğimiz hafta gördüğü iki haftanın zirvesine yakın seyretti. Asya'da bugün takip edilecek en önemli gelişmelerden biri, endeks sağlayıcısı MSCI'ın günün ilerleyen saatlerinde Gelişen Piyasalar Endeksi'ne  daha önce yabancı yatırımcıların erişimlerini sınırlayan Çin ana kara hisse senetlerini ekleyip eklemeyeceği olacak.
Birçok yatırımcı daha önce üç defa reddedilen ve Çin'in hisse senedi piyasasının çoğunluğunu oluşturan A tipi hisse senetlerinin bu kez listeye alınacağını tahmin ediyor. Çin'de CSI300  endeksi yüzde 0.2 geriledi. Wall Street'te ise teknoloji firmaları bu yılın başlarında aniden düşmelerinin ardından yeniden toparlanırken, bu toparlanmadan destek bulan S&P500 ve Dow Jones  endeksleri rekor yüksek seviyeleri gördüler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)