E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAyhan Öztürk kafaları karıştırmaya devam ediyor---

Ayhan Öztürk kafaları karıştırmaya devam ediyor

Ayhan Öztürk kafaları karıştırmaya devam ediyor
23 Haziran 2014 - 13:44 borsagundem.com

Ar Tarım ve CLK Holding'le ilgili olarak bugün KAP'ta açıklama yayınlayan Ayhan Öztürk kafaları karıştırmaya devam ediyor

Bugün Ar Tarım Organik Gıda A.Ş.'nin Gözaltı Pazarından çıkarılmasına yönelik işlemlerin başlatılması  ve CLK Holding'in %55 hissedarı oldugu Çelik İplik A.Ş.'deki % 5 payınının satışı hakkında, Ayhan Öztürk tarafından KAP'a yapılan açıklamalar belirsizlikler içermeye devam ediyor.

KAP'a yapılan açıklamaları hangi şirket adına yaptığı belli olmayan Öztürk, şirket varlıklarının dışarı çıkarılmasıyla ilgili olarak ise hem yeni satın almadan bahsediyor, hem de vazgeçmediği hisse devri ve satın almalara devam ederek şirket borçlarını azalttığını belirtiyor. Ayhan Öztürk 40 milyon TL değer biçilen Çelik İplik paylarının yüzde 50'sinin 18 milyon TL bedelle satın alındığını bunun karşılığında yapılacak ödemenin ise Tümer Tarım'ın Ayhan Öztürk'ten alacaklarına mahsuben yapılacağını bildirdi. Ayrıca Çelik İplik hisselerinin yüzde 5'ini de 2 milyon TL'ye satın aldığını bildirdi.  Bu satın almanın ne için yapıldığı ise anlaşılamadı. Açıklamada 29,5 milyon TL'lik varlığın 24,5 milyon TL'lik kısmının geri alındığını iddia eden Ayhan Öztürk 4,5 milyon TL'lik kısmın nakit ve varlıkla kapatıldığını belirtiyor. Ne kadar nakit ne zaman ödendi, ne kadar varlık nereye kondu yine belli değil. Bununla birlikte Ayhan Öztürk'ün 96 milyon TL cirosu olduğunu iddia ettiği Çelik İplik'le ilgili olarak Borsa Yönetim Kurulu'nun 29/05/2014 tarihli toplantısında açıkladığı kararda tespiti şöyleydi:

''1) Murat Çelik'in, Çelik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Çelik İplik)'teki paylarını Mart 2013'de Şirkete ve Ekim 2013'de Ossis Sınai Yatırımlar Holding A.Ş.'ne devrettikten sonra, Çelik İplik müşterilerinin hızla azalarak 2013 yıl sonu 96 milyon TL olan satış hasılatının 2014 yılı ilk üç aylık dönemde 4,5 milyon TL'ye gerilediği göz önüne alındığında, Çelik İplik paylarının 2013 yılı Mart ayında Murat Çelik'ten satın alımı sırasında değerleme raporlarında ulaşılan değerin dayandığı varsayımların gerçekçi olmaması ve bu şekilde Şirketin varlıklarının Murat Çelik'e aktarılması.''

Borsa İstanbul'un hem değer tespiti konusunda gerçekçi olmayan varsayımlar tespit ettiği, hemde 2014/3 aylık satış hasılatının 4,5 milyon TL'ye gerilediği Çelik İplik'in 40 milyon TL üzerinden satın alınması Borsa çevrelerinde hayretle karşılandı. Son yaptığı açıklama ile ortada olmayan paralarla şirket satın alma ve birleşmelerine devam eden Ayhan Öztürk, çağrı süreçleriyle ilgili olarak ise herhangi bir bilgiye yer vermedi.

İşte Ayhan Öztürk'ten KAP'a yapılan bugünkü açıklama:

''Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan ÖZTÜRK' ün, 10 Haziran'da yayınlanan Stratejik Yol Haritasında da belirttiğimiz üzere 5. Maddede yer alan ; "Şirketimizin Gözaltı Pazarından  çıkarılması için başvuruların yapılması," ve 6. Madde de yer alan "Gözaltı Pazarından çıkmak için gerekli işlemlerin yürütülmesi maddesi uyarınca gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Bilindiği üzere, Şirketimiz, ''Ar Tarım Organik Gıda A.Ş.''nin, Borsa Yönetim Kurulu'nun 29/05/2014 tarihli toplantısında yer alan Gözaltı Pazarına alınma nedenlerinin üçü aşağıdaki şekildedir.

1.Halka açık Şirketin 29,5 milyon TL tutarlı nakit ve maddi duran varlığının Şirket dışına çıkarılması,

3. Şirket halihazırda tarım faaliyetlerini kademeli olarak sonlandıracağına ilişkin karar almış olmakla birlikte, faaliyetlerin sürdürüldüğüne ilişkin somut bir veriye ulaşılamaması, halihazırda çalışanının olmadığının anlaşılması,

5. Hakim payların, gayrimenkullerin devri, faaliyet konusu değişikliği konularında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliğinde belirtilen "yatırımcıların karar vermelerine yardımcı olacak ölçüde, zamanında, doğru, tam, dolaysız, anlaşılabilir ve yeterli" özel durum açıklamalarının yapılmaması, pay devrine ilişkin hukuki ihtilaflar konusunda hiç Özel Durum Açıklaması yapılmaması.
Şirketimiz Gözaltı Pazarından çıkmak için 5 maddeninin üçüne ilişkin olarak aşağıdaki kararları almıştır.

Öncelikle 5. Maddeye ilişkin açıklamamız şu şekildedir.

* Artarım Organik Gıda A.Ş. ye ortak olan Tümer Tarım, ortak olduğu ilk günden itibaren tarım sektöründen çıkarak, enerji ve yatırım holdinge dönüşeceğini bildirmiştir. (Bkz 13 Şubat 2014 tarihli kap açıklaması http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=336568)

* 14.02.2014 tarihindeki KAP açıklamasında mermer fabrikasının satın alma sürecine başlandığını açıklanmış, ancak gizlilik sözleşmesi imzalayıp,  son sürece gelindiğinde fabrika satışı olumlu sonuçlanmamıştır. Fabrikayla anlaşma şartları, hisse rehni verilerek teminat oluşması şeklinde idi. Ancak, Sermaye Piyasası Kurulunun aldığı hisselerde bloke kararı ile yıllık 12 milyon cirosu, 4 milyon TL ebidtası bulunan Türkiye'nin önde gelen ve en modern tesisinin satışı olumsuz sonuçlanmıştır. Aynı tarihteki açıklamada tarım arazilerinin satılacağı ve yerine varlık koyulacağı da ayrıca açıklanmıştı. ( Bkz: http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=""336823 )
"14.02.2014
hisse devir sözleşmesinde kararlaştırılan taşınmaz devirleri şu şekilde gerçekleşecektir

1-Taşınmazlara yapılacak değerleme sonucu tespit edilecek değer üzerinden Tümer Tarım İç ve Dış Tic.A.Ş. taşınmazları nakden satın alacaktır. Önemli nitelikteki işlemler kapsamındaki bu satış yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulacaktır.

2-Şehmus Arslan, Emel Arslan, Ayser Arslan ile Tümer Tarım İç ve Dış Tic. A.Ş. arasında yapılan anlaşmada belirlenen bedelle kendilerine yada gösterdikleri kişilere satışı yapılacaktır. Arslan Ailesi ve Tümer arasındaki hisse satış sözleşmesinde daha önce satılacağı ve yerine madencilik şirketi konulacağı 14.02.2014 tarihinde kapta açıklanmasına ve bu işlemin sonuçlanmaması üzerine, şirket faaliyetsiz kalmaması ve şirketi korumak için Arslan ailesinden zaman istenmiş, onlarda şirketin zarar görmemesi için bu öneriyi makul karşılamışlardır. ve Şubat ayında KAP ta açıklanan arazi satışları ertelenmiştir. 3 aylık mali tablolarda şirket aktiflerinde herhangi bir azalma yapılmamış ve nisan ayında arazi devirleri mezk r hisse devir sözleşmesine uygun olarak yapılmıştır. "

2. Maddeye ve 3. Maddeye ilişkin açıklamamız şu şekildedir. 

Şirketimiz Yeni yönetimi olarak bu süreçten sonra şirkette azalan varlık için, CLK Holding teki tahsisli sermaye artışı beklenmiş, ancak Mayıs ayının sonunda başvurumuz olumsuz karşılanmış ve gerekli KAP açıklamaları süresinde yapılmıştır. 

Şirkette azalan varlık ve bu geçen süre için şirketin zarara uğramaması için adat faizleriyle beraber azalan değer kadar, Türkiye nin en önde gelen denetim firmalarında PWC PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ve  KPMG-Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. firmalarının yaptığı değerleme sonuçlarına göre çıkan değer üzerinden, Çelik İplik Sanayii ve Ticaret  A.Ş.'nin 40 milyon TL değer üzerinden  18.000.000 TL'ye  yüzde 5'i ise 2.000.0000 TL'ye CLK Holding A.Ş.'den (%50 si toplam 20.000.000 TL'ye bugün itibarıyla satın alınmış olup, ilgili şirketin Ortaklar Pay defterine bugun itibarıyla gerekli pay devir kayıtları yapılmıştır.

Bu satın almanın tamamı Tümer Tarım'ın hisselerini sattığı Öztürk Ailesinden olan alacağına karşılık yapılmış olup, şirketimiz bu varlık karşılığında herhangi bir ödeme yapmayacaktır. Buna mukabil Tümer Tarım şirketimize olan borcu 20 milyon TL azalmış olup, ilgili Gözaltı Pazarı kararında 2. Madde de yer alan 29,5 varlığın 20 milyon TL si kapanmıştır. Kalan 9,5 milyon TL lik kısmın ise geçtiğimiz 1 ay gibi kısa sürede 4,5 milyon TL'si nakden ve varlıkla  azalarak güncel muhasebe ilgili borç bugun itibarıyla 5.000.000 TL ye inmiş ve 29,5 milyon TL lik varlığımızın 24,5 milyon TL lik kısmı nakden ve varlıkla tahsil edilmiştir.  

Bu satın alma ile şirketimiz (2013 yılı cirosu 96 milyon TL olan şirketin yüzde 50 ortağı olarak finansal tablolarında konsolide edecektir ve böylece) faaliyetsiz de kalmayacağı için Gözaltı Pazarı na alınmamızın 3. Maddesinde ki unsurlarda ortadan kalkmış olmaktadır.

Gerek bu yeni şirket alımı gerekse Bismil' de arazilerimizin satışı ilk genel kurulumuzda görüşülecek bu işlemlere red oyu veren yatırımcılarımızın mevzuat gereği (ayrılma hakkı tanınarak) hisseleri şirketimiz tarafından satın alınacaktır.

Gerek Çağrı, gerek Ayrılma hakkı işlemlerini takiben stratejik yol haritamızda belirttiğimiz üzere Enerji Holding'ine dönüşüm sürecimizi hayata geçirip petrol arama sürecine de kaldığımız yerden devam edilecektir.  Petrol aramanın ciddi maliyetlerini de çelik ipliğin (dış ticaret şirketine dönüşümüyle birlikte daha da artacak) yüksek karlı yapısıyla karşılamayı planlıyoruz, böylece yatırımlarımıza ve açıkladığımız stratejik plana uygun devam edeceğiz.
Kamuoyunun bilinmesini isteriz ki, şirketin arazi satışları da dahil olmak üzere eski yönetici olan Arslan ailesinin habersiz, usulsüz ve kapta açıklanmayan yaptığı bir işlem olmamıştır. Şirketin yeni sahipleri olarak bizlerde şirketi zarara uğratmak gibi bir düşüncemiz asla olamamıştır, sadece gecikme olmuştur, bunun da sebebi Türkiye deki finansal koşullar, tahsisli sermaye artışının olumsuz karşılanması ve şirketin yönetiminin tekrar değişmesidir. Bu süre zarfında şirketin uğradığı zararlar adat faizi hesaplanarak kapatılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • midem bulanıyor..24 Haziran 2014 14:12

    kardeşim borsa niçin var. üretim, istihdam için var. peki bu adam bunu yapmadan tabela şirketlerin içini boşaltarak sahte vaatlerle yıllardır milleti üterek para kazanıyor mu. EVET KAZANIYOR. PEKİ DEVLETİNM KURUMLARI BNEYİ BEKLİYOR?. YURT DIŞINA KAÇMASINI MI. BAŞKA İSİMLERE HIRSIZLIK PARALARINI TRANSFERİNİ Mİ?

  • Broker24 Haziran 2014 11:43

    hani Clkho hisselerini 1.50 den geri almak için başvuracaktır. uçkağıtcı manevraları hep

  • Reality24 Haziran 2014 01:01

    Aslında istese hersey çok yalın şekilde yoluna koyabilir. ve en başta amaçlanan faliyet alanı dışında görünen çelik textili satıp, bütün şirketleri bir holding yapısı altında birleştirmek ve artog erico ve clkho hepsinebir çağrı fiatı belirlemek. sonrada tek bir holding şirket olarak borsada yoluna devam etmek. ihtiyac duyarsa bazı bağlı ortaklıkları ayrıca borsaya açabilir. ama amaç yatırımcıyı sirkelemek. bütün sürec bilinçli olarak üretilmiştir

  • Mete24 Haziran 2014 00:57

    Clkho hisselerine çağrı yapacağım dedi ama nasıl kıvıırdı şimdi. gözaltına düşürmede bugune kadar hazırladıkları seneryonun bir parçası!!

  • kucuk borsaci23 Haziran 2014 23:54

    ali cengiz oyunlari oynuyor

  • Sait23 Haziran 2014 22:41

    Ya AYHAN kusacağım artık millet salak değil bırak bu işleri.

  • Nedim23 Haziran 2014 21:18

    Ya bu infoda çalışmıyomuydu evvelden.

  • erhan kara23 Haziran 2014 21:06

    bırakın şu adamın yakasını hisse geri alım programını uygular belki bu sayede zararımızı çıkartırız boş konuşup durmayın

  • Selim 23 Haziran 2014 20:14

    Ayhan abi yemedik

  • Kerküklü23 Haziran 2014 19:42

    Bir ayhan öztürk klasiği hep aynı işler hep aynı haberler ama icraat yok sadece kafa karıştırma sadece masal.

  • ranlo ranlo ranlo23 Haziran 2014 19:32

    nasıl bır dunya be ranlo yu bizlere iteledınız paramız zehırı zıkkım olsun bir gırsın bın cıksın ranloyu halka arz eden aracılara

  • hımm23 Haziran 2014 18:56

    adamdaki cambazlığa bak. resmen tecavüz ediyor. suç işliyor. ama tedavi ettim, aslında bir sebemi var,.. "Bir sorsana niye yaptım".."Yaptım ama küçük yatırımcıların iyiliği için yaptım" diyor.. ne biçim dünyada yaşıyoruz ya.. SPK nerde. MASAK nerdeeee?.. SAVCILAR NERDEEEEE?

  • Hakan23 Haziran 2014 17:25

    Ayhan öztürkün bütün açıklamaları kafa karıştırmaya, demagojiye ve yatırımcıları yanıltmaya yönelik. Ayhan öztürk sıkıştı, satsa satamıyor, alsa alamıyor pozisyonunda, top çeviriyor, vakit geçiriyor.

  • Hasan23 Haziran 2014 15:49

    Genel kurul kararı olmadan satamayacağı arsaları sattın yerinde bir şirket satınaldım diyor. Bu nasıl işarkadaş biri bu adama artık yeter desin...

  • Necati23 Haziran 2014 15:21

    Spk görüyor burda olanları

  • ayhan23 Haziran 2014 15:18

    vay be ne işler

  • nusaybin23 Haziran 2014 15:01

    Hep aynı nakarat değişik bir şey yok

  • semih23 Haziran 2014 14:40

    BU NASIL İŞ ERICO İLE İLGİLİ HİÇ BİRŞEY AÇIKLAMIYORLAR. ŞİRKETTEN SAYMIYORLAR ANLAŞILAN. ERICO'NUN PARALARINI AKTARDIĞINIZ ORTAKLARDAN NASIL ALACAKSINIZ AÇIKLAYIN ARTIK. YTD

  • murat23 Haziran 2014 14:31

    yahu bu adama bir dur diyecek kimse yok mu...şimdi de altın çıkaracam yalanı ile milleti soyuyor...çelik iplik denen içi boş dandik şirketi aklı sıra arsalarla takas etti.

  • Mert23 Haziran 2014 14:23

    Yeni oyunlar peşinde. çok gereksiz. yapılacak en temiz iş. bütün şirketleri birleştirmek ve hepsine çağrı fiatı belirlemek. tek bir şirket olarak borsada yoluna devam etmek. Çelik iplikte amaçlanan faliyetlerden uzak olduğu için tamamının satılması